3. plaatselijke sporten
  4. Wilheim

schepsel:

van: Paulus Hoop

Hockeyscène uit de halve finale van de EM Masters tegen Nederland met Klaus Gildsetzer aan de bal © Private

De Nederlanders waren ijzersterk: voor Klaus Gildsetzer en de Duitse 65-plussers staat nu brons op het spel bij de European Masters. De tegenstander spreekt Engels.

Valencia – Klaus Geldsetzer uit Piesenburg en Duitse hockeymannen boven de 65 misten de finale van het European Masters Championship in Valencia: het team verloor gisteren, donderdag, de halve finale van Nederland met 0-3.

Ü 65 van de DHB-mannen verliezen in de halve finale van Nederland

“Oranje” kwam in de 14e minuut met 1-0 op voorsprong, na een strafschop. Even later stegen de favorieten van het toernooi, zonder puntenverlies in de voorronde, naar 2: 0 (17). Het derde doelpunt viel in de 58e minuut.Het Duitse nationale team treft nu Schotland in de wedstrijd om de bronzen medaille op het EK morgen, na de halve finale te hebben verloren van Engeland met 4-0.

Dit is ook interessant: Atletiekatleet Nick Jagger uit Pennzburg mag naar universiteiten in China. Motorcrosser Valentine Case komt in een gewelddadige crash terecht bij de ADAC MX Masters.

Klaus Geldsetzer verklaarde dat de Nederlanders “zoals verwacht het sterkere team waren”. Peißenberger startte in de aanval maar maakte de wedstrijd vervolgens af in de centrale verdediging toen teamcaptain Klaus Sassrath werd gewisseld.

(De nieuwsbrief van Weilheim-Penzberg houdt u op de hoogte van alle belangrijke verhalen uit uw regio.)

In het tweede en derde kwart stonden de Duitsers geen hoekschop of doelpunt toe, maar ver kwamen ze niet. In het laatste kwartier, toen de stand 0: 2 was, kreeg DHB via Hans-Günter Jednat (de doelman van de tegenstander net de bal met de punt van de stick) en Peter Pancao twee mooie kansen op een doelpunt. Kort na de kans van Bankao scoorde Oranje het beslissende derde doelpunt.

READ  Overwinning op Nederland: Duitsland stormde de kwartfinales binnen met Turbo Handbal