De Duitse vrouwen krijgen hun olympisch ticket: overwinning op Nederland

De vrouwen van de Duitse voetbalbond hebben hun ticket voor de Olympische Spelen in Parijs binnen. Tegen Nederland was het lange tijd geen geluk. Uiteindelijk werd de Duitse keuze beloond.

De Olympische droom is werkelijkheid geworden: het Duitse nationale damesteam zal deelnemen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In de voor kwalificatie beslissende UEFA Nations League-wedstrijd won de ploeg van interim-bondscoach Horst Hrubesch in Heerenveen met 2-0 (0-0) van Nederland, waarmee de deelname aan het toernooi compleet was.

Clara Buhl (66) en Lea Schuler (78) scoorden het winnende doelpunt in een wedstrijd die lange tijd in evenwicht bleef, want de Duitse ploeg onder leiding van aanvoerder Alexandra Popp kreeg betere kansen, maar had uiteindelijk lang geen geluk. tijd. tijd.

DFB was in de eerste helft dicht bij een voorsprong. Noskin raakte echter slechts de paal. De Nederlanders werden herhaaldelijk bedreigd door Bernstein, maar uiteindelijk waren ze niet overtuigend genoeg.

In de tweede helft drongen de spelers van het Duitse nationale team meer aan om het doelpunt te scoren. Het doelpunt van Schuler werd afgekeurd nadat er sprake was van buitenspel. Dankzij de inspanningen van Lena Oberdorf bereikte de bal na korte tijd Buhl, die een krachtig doelpunt scoorde. Schuler nam vervolgens alle twijfels over haar doelpunt weg. De spits kopte een voorzet van Bohl binnen en besliste daarmee de wedstrijd.

Naast kwalificatie voor de Olympische Spelen is daar nog een reden voor: dankzij de overwinning blijft Horst Hrubesch tot het toernooi coach van het nationale damesteam van de Duitse voetbalbond.