Johannes Ording over Ina Müller: “Er is altijd kritiek op de manoeuvre”

Wat deed Johannes Ording eigenlijk vóór zijn debuut als muzikant? Dat onthult hij in een interview met t-online. En ook welke rol Ina Müller speelt.

Informatie over beroemdheden is snel te vinden op internet. Google-query, kijk eens op Wikipedia en je zult hun laatste successen, grootste mislukkingen en huidige relatiestatus vinden. Niet zo met de muzikant Johannes Oerding.

Er is weinig over hem bekend – afgezien van zijn successen: ze zijn goed gedocumenteerd van “Erste Wahl” tot het nieuwe nummer 1 album “Plan A”. Fans weten ook dat hij in Hamburg woont en een relatie heeft met presentatrice en zangeres Ina Müller. Maar de twee vermijden samen op te treden. Er staan ​​geen twee foto’s op hun social media kanalen. In een interview met t-online vertelt de 40-jarige voor het eerst meer over zichzelf – maar ook over zijn partner.

t-online: Er is weinig bekend over je leven voor je zangcarrière. Wat heb je eerder gedaan?

Johannes Oerding: Mijn vorige leven stond in het teken van dorpsconventies: namelijk: een fatsoenlijk schooldiploma halen zodat ouders konden kalmeren en iets slims konden studeren.

Was dat bij jou ook zo?

Ja, ik had mijn A-niveau meer slecht dan goed, daarna ging ik naar Nederland en studeerde daar bedrijfskunde met de nadruk op marketing. Ik heb eerder een aantal vakken op verschillende universiteiten geprobeerd en was helemaal niet gelukkig. Ik kon mijn studie in Nederland samen met muziek doen omdat het daar wat makkelijker was (lacht).

Ik gaf niet echt om studeren omdat ik al wist dat ik muziek ging maken. Dat deed ik omdat het op de een of andere manier werkte, maar ik miste de meeste tests. Daardoor was ik de enige die zakte toen het certificaat werd uitgereikt (lacht). Ik moest een concert spelen en ik had nog kaartjes voor Duitsland tegen Ecuador.

Je was 26 jaar oud toen je debuteerde. Wanneer begon je te leven van muziek?

Ik zou zeggen begin twintig toen ik naar Hamburg verhuisde. Dus ook tijdens je studie.

Oh, dat is werk zonder een groot platencontract?

Ja, maar ik had geluk want ik had al naam gemaakt als zangeres in Hamburg. Ik zong in verschillende live bands, speelde in nachtclubs aan de Reeperbahn en verdiende zo mijn kikkers. Het was een mooie zaak, want ik had genoeg geld om de huur te betalen en er was genoeg eten in de koelkast (lacht).

Je bent nog nooit naar de castingshow geweest – maakt dat je trots op je succes?

Ik zou liegen als ik nee zou zeggen. Ik wilde nooit een ster zijn in de castshow. Op de een of andere manier was het mijn verlangen om het alleen te doen. Met Special Songs bezit u de ballads zonder een functie die is gemaakt door een platenlabel met een grotere artiest. Ik wilde het mezelf bewijzen. Maar dit kostte meer tijd en geduld.

In theorie hoeft u dat niet te doen. Als je een gevestigde artiest bent, albums uitbrengt en toert, kom je puur economisch rond. Maar voor mij maakt het deel uit van het grote geheel dat over de hele linie gaat gebeuren.

Is dit grote plaatje iets dat je hebt gekopieerd van je partner, Ina Müller?

Ina is veel beter dan ik. Ze is meer ontspannen en zegt over een jaar te gaan optreden, dan op tournee te gaan en dan pas een nieuwe plaat uit te brengen. Bij mij is het altijd allemaal tegelijk. Ik wou dat ik dat kon doorbreken. Ik heb veel van haar geleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *