FC Blau Weiss Linz – GAK 1902: Scheiblehner-Elf werd niet beloond voor hun investering – League Two

De clubs van de sektes verzamelden zich vrijdagavond in een verlichte wedstrijd voor de eerste wedstrijd van de vierde ronde van de tweede ADMIRAL League. FC Ploeg Weiss Linz en de GAK 1902Elk kreeg 3 of 4 punten na 3 rondes. In de eerste helft zette de Royal Blues duidelijk de toon en serveerden de Stiermarken nog goed met een (slechts) 0-1 achterstand voordat Rothausen weer begon en gelijk maakte met een strafschop van ervaren Michael Liendl (60). Maar de inwoners van Linz keerden terug, maar hun investering werd niet beloond. Dit is hoe GAK de puntenwinst redde door geluk en vaardigheid – 1: 1 eindresultaat.

Scheiblehner-sponsors namen meteen de leiding

Daarvoor was er iets voor de show toen voormalig Legioen van Duitsland en Nederland Michael Lindell de bal tijdens de warming-up aan zijn linker ‘chocoladevoet’ over de hele brede kant van het veld verdeelde – terwijl de 36-jarige Albin Maradona deed het.

Over de basiself: Beide coaches hebben twee stafwisselingen doorgevoerd ten opzichte van de voorgaande week. Gasten kwamen voor Milos Jovic, zomernieuwkomer van Bundesliga-club SV Guntammatic Red, voor geblesseerde Lukas Graf en Daniel Kalajdich, jongere broer van ÖFB-spits Sasha Kalajdich (VFB Stuttgart) naar Lukas Jabicler. Bij de Royal Blues namen Paul Mensah en Fabian Windhager de plaats in van Valle Maiolo en Simon Seidl.

Een van de drie verdedigers van Linz loste echter na 14 minuten het eerste waarschuwingsschot: Manuel Maranda. Het eerste rechtsbenige schot vanaf de rechterhelft van het strafschopgebied van de 27-jarige verdediger werd geblokt door de meerbenige Stiermarkse verdediging, de vervolgbal ging door het mededelingenbord rechts van de rechterhand na. Afgezien daarvan waren de Red Pants defensief gecomprimeerd, maar konden ze de wedstrijd niet opbouwen tegen de Blauw-Wit die vroeg begon. Toen was GAK ambitieus toen hij werd benoemd tot creatief directeur Michael Lendl, die het spel snel maakte met zijn hartslag en de nauwkeurigheid van zijn passes, maar zijn teamgenoten wisten niet wat ze ermee moesten doen.

READ  Nederland: Windturbines op zee zijn gesloten om trekvogels te beschermen

Een combinatie waard voor de tour – alleen GAK “rider”?

In Compound Flow daarentegen is Scheiblehner elf. Nadat invaller Briddle (voor de vroeg geblesseerde Berkle) de bal miste na een voorzet van Windhager, gebeurde het. Een geweldige aanval werd uitgevoerd vanaf de linkerflank … een lange voorzet van Breidel naar de tweede paal, waar Ronivaldo constant de overhand had in de luchtschermen en Matthias Seidl kopte, die de welverdiende opmars van Linz resoluut van enkele meter afstand (37). Alsterion alleen in de rol van toeschouwer. Ronivaldo maakte een beslissende pass, bijna met het fluitsignaal aan het einde van de eerste helft met een schot met rechts vanuit het strafschopgebied – voorbij de linkerflank. De 33-jarige Braziliaan moet nog wachten op zijn eerste competitietreffer in een Linzer-jurk.

Met de rode broek sterke herstart van de etappe – bonus: 1:1 gelijkspel

Voor rust stonden de Stiermarken aanvallend op de rand, maar Rothosen kreeg ineens een boost en had bij aanvang van de tweede helft meteen de kans om te scoren. De eerste in dit spel van traditionele clubs. Michael Lendl met een precieze pass naar de andere speler Michael = Lange, die veel ruimte en tijd vond op de rechterhelft, maar snel zijn lage schot met rechts afsloot en van plaats veranderde – de breedte aan de linkerkant (47).

De 41-jarige GAK-coach Gernot Messner leek tijdens de rust de juiste woorden in de kleedkamer te hebben gevonden… De Sterions gedragen zich nu agressiever en moediger. Doelman Schmid, die tot dan toe zonder werk zat, had nu een relatie met de gastheren en toonde zijn kunnen tegen Rosk na een hoekschop (59). Dan de penaltystip bij Linzer Sixteen. De Salzburger scheidsrechter Christopher Jaeger strafte een handsbal van Fabian Windhager af en veteraan Michael Lindell schopte de penalty met een lage linkertrap in de rechterhoek en bracht de stand op 1-1 (60).

READ  "zielona granica" is Poolse cinema. Wil je de film Nederland kijken?

Ronivaldo had het moeilijk, maar wachtte nog steeds op het eerste doelpunt in de competitie in de Lenz-jurk

Ondertussen was het een open en evenwichtige wedstrijd… Opper-Oostenrijk slaagde er in de eerste helft niet in om meer gebruik te maken van hun terrein- en kansenvoordeel en stelde de Steiriërs, nu sterker, in staat om terug in de wedstrijd te komen. Op dit punt was de wedstrijd op het “scheermesje” – ze wilden allebei winnen. Een aanvaller van Sugar Loaf scoorde uiteindelijk zijn eerste doelpunt voor de Blues and Whites in de vierde game… Ronivaldo werkte hard, veel moeite en een straaltje werk, maar de Braziliaan had uiteindelijk pech – plus een schot van 16 meter van rechts van binnen, over haar heen (72).

Grazer met geluk en vaardigheid in het laatste kwartier

Toen kreeg invaller Antio Vitahoe een enorme kans, maar de 20-jarige Duits-Albanese speler faalde in zijn eentje tegen Christoph Necht in de Graz-doelman (79). De gastheren bleven – Tobias Koch trok zich terug, maar de Grazers wierpen zich met een gecombineerde kracht in de schoten van Linz (81). De aanhangers van Scheiblehner drukten de Stiermarken letterlijk in het laatste kwartier, maar hadden uiteindelijk geen geluk. Zoals Matthias Seidl, die de lat raakte (84).

Opper-Oostenrijkse week voor GAK 1902

In de vijfde ronde keert GAK over een week terug naar Opper-Oostenrijk… voor zondagochtend 21 augustus vanaf 10:30 uur op SKwarts Steyr. Terwijl FC Blau Weiß Linz tegelijkertijd in Stiermarken speelt – met de rookie SK Sturm Graz II.

Vierde Ronde Tweede Liga ADMIRAL

READ  'Cowboy Bebop': Netflix annuleert serie na één seizoen

Vrijdag 12 augustus 2022, 20:30 uur, Hoffmann Personal Stadium, Linz, Z: 900, SR: Christopher Jaeger/Salzburg

FC Blau Weiß Linz vs. GAK 1:1 (1:0)

FC Ploegschroef Linz (3-5-2): Schmid-Maranda, Torch, Strauss-Windhager (Jules 68), M. Seidl (90 Mayolo), Brandner (Koch), T. Koch, S.; Berkle (Bridel 29e) – Ronivaldo, Minsah (Phtaho 68). Coach: Gerard Schepelhner.

GAK 1902 (3-5-2): Lis – Jovicic, Kohler, Rosenberger – M. Lang, Rosick, Lindell, Berchtold (K), Schrebel-Beham (Somnitz 87), Kalajzic. Coach: Gernot Messner.

doel volgorde: 1:0 (37) M. Seidl (Ronivaldo’s assist), 1:1 (60, hands penalty) Lendl.

gele kaarten: Maranda (38′), Vettaho (90′ + 4′) / Rusk (45′), Berchtold (52′).