Duitsland vs Nederland in een gelijkspel

aEen paar minuten later voelde Jamal Musiala het onderwerp van Duits-Nederlandse voetbalduels. Zijn lange zwarte hemd heeft de scheurtest van de tegenstander niet overleefd en sindsdien is een van de mouwen slechts een korte versie geweest. Een halfuur later moest een andere man in Oranje de lakenrem aantrekken tegen de jongeling uit München – en zelfs dat was niet de laatste keer.

Wat alleen als volgt kan worden verklaard: Musiala was dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam heel moeilijk te stoppen bij 1-1 (0-1), soms helemaal niet. In de blessuretijd van de eerste helft was het Musiala die een van de zeldzame wapenfeiten op de baseline durfde te maken, wat meteen leidde tot de openingstreffer van Duitsland. Schutter Thomas Muller brak de zaag om te vieren, en zelfs als dat niet het geval was: voor hem betekent dat dat hij nu gelijk staat voor Uwe Seeler in de statistieken met 43 goals.

Wat daarna gebeurde, leverde de bondscoach echter materiaal op voor enkele kritische onderzoeken. Want ook al leek het even zo, zijn team was op geen enkele manier voorbestemd voor hun negende wedstrijdzege onder Hansi Flick – en uiteindelijk moest hij maar al te blij zijn om niet als verliezer het veld te verlaten. In de 68e minuut scoorde Stephen Bergwijn om de stand 1-1 te maken, en kort daarna hadden de Duitsers geluk toen de Engelse scheidsrechter Craig Pawson de strafschop kreeg na tussenkomst van de video-assistent. Eerder was Thilo Kehrer sterk tegen Memphis Depay.