Zwemmen EM: Het OSV-team was in eerste instantie verrast

Bayer vestigde in de halve finale opnieuw een nieuw Oostenrijks record op de 100 meter schoolslag. De atleet uit Südstadt verbeterde zijn pre-heat record met 17 honderdsten tot 59,59 seconden en kwalificeerde zich zo als vierde in de finale. Reitshammer bereikte ook de finale op de zesde plaats met een tijd van 1:00.08 minuten.

“Het is geweldig om ’s middags te kunnen laten zien dat het geen toevalstreffer was, maar alles wat we op de training hebben gedaan, werkt prima”, zei Bayer na de race. Sterker nog. had één halve finale en de finale is een enorme stap voorwaarts. Het zal zeker een geweldig gevecht worden met Bernie (Reitshammer, let op) voor het Oostenrijkse record en ik hoop weer voorop te lopen.”

Mooie start van de Europese kampioenschappen fond in Rome

Uitstekende start voor Oostenrijkse zwemmers op de Europese kampioenschappen lange baan in Rome: vier rood-witte en rode atleten bereikten de finale op de eerste dag.

Aan de andere kant wil Reitshammer er in de finale alles aan doen om het OSV-record te herstellen: “Ik zwom ’s middags beter dan ’s ochtends. Het was ook een stuk sneller. Natuurlijk stapelt het zich op, maar het was niet “Kom dan morgen, het record terugkrijgen is sowieso het grote doel, dat motiveert natuurlijk veel, laten we kijken of het werkt. Natuurlijk heb ik nog genoeg reserves, en sommige dingen kunnen worden verbeterd. Als ik ben van plan om wat beter te racen, het zou sneller moeten zijn.” ook “.

READ  Denemarken als eerste team in halve finales van EM

Jeba / Philip Bremm

Reitshammer wil Oostenrijks record terugwinnen in finale 100 meter schoolslag

Bucher en Grabowski gaan ook door

Bucher kwalificeerde zich voor de achtste plaats in de finale van meer dan 50 meter van Dolphin in 23,39 seconden. De 22-jarige verhoogde zijn tijd op de leiding met achthonderdsten van een seconde. “En dat was een goede start. Ik ben blij dat ik morgen weer kan zwemmen. Maar er is meer, het was geen goede race. Een beetje beter dan de achtste morgen zou echt gaaf zijn”, zei Al-Tiroli.

Lena Grabowski bereikte ook de finale op de 200 meter rugslag. Ze eindigde haar derde Europees Kampioenschap Short Track op deze weg op de zesde plaats met een tijd van 2:10,78 minuten in de finale op vrijdag. “En dat betekent eigenlijk veel voor mij. Ik was erg conservatief met mijn EK-verwachtingen. Ik wilde mezelf niet onder druk zetten en mezelf dan moeten uitleggen als het niet lukte. Nu voel ik me erg op mijn gemak “Ik kan ontspannen naar bed gaan en me klaarmaken voor morgen”, zei Grabowski.

Lena Grabowski (Australië)

In de halve finale over 200 meter rugslag verbeterde Grabowski met 2,22 seconden in vergelijking met pre-race

Kroondel met verhoging

Aan de andere kant verliet Lena Krondel de 100m in de halve finale met een tijd van 55,65 seconden op de twaalfde plaats. De 24-jarige had de halve finale bereikt op de 16e plaats na het corrigeren van een onjuiste scoreweergave en kon zich daar verbeteren. “Dat was mijn eerste halve finale op een lang parcours, en nu heb ik dat ook uitgezet”, zei Krondel.

Christopher Rothbauer (1:01.38 / 21.) en de runner-up van de Europese Juniorenkampioenschappen van Salzburg, Luka Mladenovic (1:02.46 / 30.) werden ’s ochtends uitgeschakeld over de 100 meter borst. Voor Lena Opatrell was het meer dan 800 meter in 8:54,66 minuten, haar tweede beste tijd tot nu toe op deze afstand, 18e plaats.

Uitreiking van de eerste medailles

In de drie finales miste de 33-jarige Hongaar David Verasto, gecoacht door Südstadt-coach Palasz Vihervary, zijn vierde EK-goud op de 400 meter wisselslag, maar eindigde voor de derde keer als tweede. De Italiaan Alberto Razzetti won de titel met een tijd van 4:10.60, terwijl de Italiaan Pier Andrea Mattiazzi het brons pakte. Katinka Hoszow won brons met Hongarije in de vrouwen 4×200 vrije slag, haar 97e internationale medaille. Nederland won in 7:54.07 minuten van Groot-Brittannië. Hongarije won de herentitel met een tijd van 7:05,38 minuten, voor Italië en Frankrijk.