2 b.d.  tegen Nederland in de finale

2 b.d. tegen Nederland in de finale

Kroatië daagde in de knock-outwedstrijd opnieuw een schijnbaar betere tegenstander uit. In de halve finale van de Nations League in Rotterdam verdreef Qatar, derde op het WK, gastland Nederland met 4-2 na verlenging. En dit ondanks het bestaan ​​van een tekort.

De Portugees kwam in de 34e minuut op voorsprong via Donyell Mallen. De buitenspeler van Borussia Dortmund completeerde een prima opstelling en maakte er 1-0 van.

Maar Elftal kan deze voorsprong ondanks het huisvoordeel niet op een soevereine manier managen. In de 53e minuut miste de Kroaat Luka Modric een strafschop in het strafschopgebied. Andrej Kramarek transformeert met vertrouwen.

En na ongeveer 70 minuten slaagde Cody Jakpo, die de penalty uit een goede positie trapte, er niet in om te scoren tegen Levakovic uit Kroatië. Die revanche volgde drie minuten later: een pass van Ivanosek halverwege op Pasalic – die rondspeelde en de bezoekers op een 2-1 voorsprong zette.

De Portugees gooide alles naar voren richting het einde en drong tot zes minuten in blessuretijd aan op de gelijkmaker. Dat wordt beloond: seconden voor het laatste fluitsignaal legt Noa Lang de bal in het doel. Vernieuwing!

Uiteindelijk bleek dit voor Kroatië vanzelfsprekend. Bruno Petkovic scoorde na 98 minuten van afstand. Luka Modric maakte het allemaal duidelijk met een strafschop vijf minuten voor tijd. Kroatië plaatste zich dankzij een 4-2-zege voor de finale van de Nations League.

De gastheren van het Final Four-toernooi, die eindelijk weer de titel wilden winnen voor hun fans, zijn bitter teleurgesteld. Zondag (15.00 uur) speelt het team van Ronald Koeman alleen om de derde plaats.

READ  Europees kampioenschap hockey: Duitsland verslaat Nederland vol vertrouwen

Donderdag (20.45 uur) wordt de tweede halve finale gespeeld tussen Spanje en Europees kampioen Italië.