France Crying Holland – Tedesco debuteerde als coach van België

Frankrijk, wereldkampioen, begon zich te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen van 2024 in Duitsland met een ruime overwinning op Nederland. Dankzij de vroege doelpunten waren de Fransen vrijdag snel op weg naar een 4-0 (3-0) overwinning op de zwakke bezoekers, die meerdere spelers verloren door het oplopen van het virus, waaronder Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt.

Antoine Griezmann nam in de tweede minuut de leiding in het Stade de France in Saint-Denis, nabij Parijs. Münchener Dayot Obamecano (8e minuut) haastte zich met een beetje geluk na een vrije trap van Griezmann en aanvoerder Kylian Mbappé (21) snel. Met een 3-0 voorsprong op de wedstrijd stuurde Frankfurt Randall Kolo Mwani naar de beter geplaatste Mbappé. Met een individueel optreden maakte Mbappé (88) kort voor tijd een einde aan de superieure gastheer. Zelfs doelman Mike Mignan redde een strafschop van Memphis Depay (90 + 6).

België, onder leiding van nieuwe bondscoach Domenico Tedesco, won vier dagen voor hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland in Keulen met 3-0 (1-0) in Zweden dankzij een hattrick van Romelu Lukaku. Topscorer die met een voorzet van Dodi Lukbakio in de 35e minuut op voorsprong komt en vervolgens het voorbereidende werk afrondt voor de speler van Hertha om het tweede doelpunt te maken (49). In de 83e minuut was Lukaku er weer bij, in de 73e minuut viel oud-meester Zlatan Ibrahimovic in als invaller voor Zweden.

Lewandowski start niet in de EM Qualifier

Voormalig Bayern-spits Robert Lewandowski maakte een fout bij de start van de kwalificatiewedstrijden met Polen op 1: 3 (0: 2) in Tsjechië. Bondscoach Fernando Santos, die in Polen op de bank zit en de leiding had over Portugal bij de WK-finale in Qatar, zag zijn ploeg in Praag verkeerd beginnen en verloor al na drie minuten met 2-0.

Oostenrijk, gecoacht door Ralf Rangnick, schitterde in een 4-1 (2-0) overwinning op Azerbeidzjan. Tweemaal scoorden Marcel Sabitzer (28/50), Michael Gregoric (29) en Christoph Baumgartner (69) de doelpunten in Linz.