DFB Team: Duitse voetballers verslaan vice-wereldkampioen Nederland

Zo zien de winnaars eruit: De DFB verslaat Nederland. Foto: dpa/marius becker

Het resultaat ziet er geweldig uit. Duitse voetballers verslaan thuiswereldkampioen Nederland met 1-0. Er is nog veel werk aan de winkel voor het WK in juli.

Het was gewoon een vriendschappelijke overwinning, destijds een gelukkige overwinning, maar ook een bijzondere: bondscoach Martina Voss-Tecklenburg straalde dienovereenkomstig toen ze haar spelers omhelsde na de 1-0 overwinning van het Duitse voetbalelftal in Nederland. “Uiteindelijk ben ik blij dat we met 1-0 hebben gewonnen. We hebben er gewoon alle energie, intensiteit, voorbereiding in gestopt en de rest komt daar bovenop”, zei MVT na de enigszins gelukkige overwinning voor 10.789 fans op de Sittard.

Doelpunt 1-0 door kopbal voor Bayern-spelers Sydney Le Mans (min. 53) Het kan echter niet verhullen dat Voss-Tecklenburg, die maandag zijn contract verlengde tot de Europa Cup 2025, tot de start van het WK in Nog steeds voor op Australië en Nieuw-Zeeland op 20 juli Veel werk te verzetten, zowel aanvallend als verdedigend. “We moeten de balans weer vinden, zodat we onder druk spelen en die gedisciplineerd toepassen. Daarom geeft dit spel zoveel informatie op zoveel vlakken”, aldus de 55-jarige.

Voss-Tecklenburg verandert sterk

Dinsdag speelt de nummer twee van Europa tegen Brazilië in Neurenberg – tot die tijd hoopt MVT dat doelmannen Merle Frohms en invaller Ann-Katrin Berger, die geblesseerd raakten na de wedstrijd in Nederland, weer op tijd terug zijn. De laatste twee WK-tests worden op 24 juni en 7 juli thuis gespeeld tegen nog nader te noemen tegenstanders.

READ  DHB-teams tegen Nederland en Frankrijk

Voss-Tecklenburg maakte een krachtige wissel tegen Nederland. Vergeleken met de laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden (0-0) staan ​​er nog maar zes spelers in de basis. Het waren er maar vijf geweest als Svenja Huth niet op korte termijn de geplande Nicole Anomie (voetblessure) had moeten vervangen.

De wedstrijd was vanaf het begin zwaar, maar beide teams moesten elkaar eerst vinden. Ongeveer een half uur later namen de doelscènes toe. Voormalig Bayern München-speler Lenneth Berenstein verscheen eerst alleen tegen Frooms, maar de Duitse doelman redde uitstekend (29). Tapia Wasmouth daarentegen kopte van dichtbij (30 minuten) over hem heen. De gastheren waren nu op de trekker, maar Berenstein faalde opnieuw vanuit een krappe hoek na een prima solo-optreden van Frohms (44). Hoofdverdediging Stephanie van der Graagt ​​kopte de bal op zijn kop na de daarop volgende hoekschop.

Nederlandse vrouwen strijden hard voor gelijkheid

Berger verving de doelman van eerste keuze Froms bij de rust, en slechts een paar seconden later werd ook zij uitgedaagd door Berenstein na een Le Mans-fout, waardoor Lake Martins de rebound binnen de paal kreeg. Het zou 4-0 zijn geweest voor Nederland – en ineens was het 0-1 toen Le Mans vanaf zeven meter een hoekschop van Clara Ball binnenkopte. Kort daarna kreeg de Nederlandse doelman Daphne van Doumselaar een uitdaging tegen Paul (66e).

In de slotminuten zetten de Nederlandse vrouwen nog eens flink door voor de gelijkmaker, maar Berger redde krachtig met zijn voet tegen Damaris Igorola (86). Op de turn gooide Laura Fregang de bal vanaf 15 meter naar binnen. Het was de laatste grote kans van de wedstrijd – ondanks vijf minuten blessuretijd.