Ondanks de overwinning op Nederland eindigde Oostenrijk slechts als vierde

Het WK thuis verliep niet zoals de Oostenrijkse vrouwen hadden gehoopt. ÖEHV deed mee aan het toernooi met het grote doel om voor de eerste keer promotie te maken. Uiteindelijk ontbrak het nodige geluk in beslissende partijen; Ook de spanning kan, vooral in de beginfase, een doorslaggevende factor zijn geweest, gezien de aanwezigheid van zo'n 2.000 toeschouwers in de thuiszaal meerdere keren. Dat was net genoeg voor de vierde plaats, waar de Oostenrijkers in de wedstrijd tegen Nederland voor moesten strijden. De kans op een bronzen medaille ging in de middag al verloren doordat Frankrijk met 1-2 verloor van Hongarije en daardoor op de slotdag van de wedstrijd zakte van de eerste naar de derde plaats. Hongarije wist terug te keren naar de tweede plaats, terwijl Noorwegen de groep won na een 8-0 overwinning op het gedegradeerde Korea.

Vanwege het sportieve belang van dit duel ontstond er een open spel waarin beide ploegen met gemak begonnen. Slechts twaalf seconden later bezorgde Kylie Hammers de bezoekers de leiding, en Emma Hofbauer (5e) en Laura Lufteneger (8e) draaiden het duel in korte tijd om voordat de Hammers vlak voor de eerste pauze een brace scoorden. In het middelste derde scoorde Teresa Chavzal twee doelpunten (31, 34), en ook Carolina Hengelmüller kwam op de schietlijst (33). Tussen rust scoorde Becky Van Ness nog een doelpunt voor Nederland (34), en Oostenrijk ging met een 5-3 voorsprong de slotfase in.

Daar werd het opnieuw rommelig, want de geduchte tegenstanders van de Oostenrijkers maakten uiteindelijk gelijk, waardoor de stand 5:5 werd met nog 25 seconden te gaan. In de verlenging scoorde ÖEHV's uitblinker en misschien wel de beste verdediger van het hele WK, Annika Vazukas, opnieuw de meerderheid en pakte het extra punt.