Het Duitse nationale team: de overwinning van de vrouwenbond op Nederland

Duitse voetballers vierden in 2023 een ruime overwinning in de tweede proef. Ondanks veel persoonlijke ervaringen boekte de ploeg van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg vrijdag een 1-0 (0-0) overwinning in het tweede WK-toernooi voor Nederland. nacht. Sidney Le Mans van Bayern München bezegelde de zege in Sittard na een teleurstellende 0-0-start tegen Zweden met een kopbal (53e minuut). Het succes kan echter niet voorbijgaan aan het feit dat Voss-Tecklenburg, die maandag zijn contract verlengde tot Euro 2025, zowel aanvallend als verdedigend nog genoeg werk voor de boeg heeft tot de start van het WK in Australië Nieuw-Zeeland op 20 juli. .

Dinsdag treffen de Europese runners-up in Neurenberg vooraf Brazilië. De laatste twee WK-tests worden op 24 juni en 7 juli thuis gespeeld tegen nog nader te noemen tegenstanders. Inmiddels zijn ook de tegenstanders van Goede Vrijdag partners. Beide teams droegen “BNG” -badges op hun mouwen om de aandacht te vestigen op het gezamenlijke bod van Duitsland, Nederland en België om gastheer te zijn van het WK 2027. Kort voor de aftrap lieten de Duitse en Nederlandse spelers een bijbehorend spandoek zien.

Voss-Tecklenburg is ingrijpend veranderd. Vergeleken met de wedstrijd tegen Zweden bleven er slechts zes spelers over in de basisopstelling. Het waren er maar vijf geweest als Svenja Huth niet op korte termijn de geplande Nicole Anomie (voetblessure) had moeten vervangen. Een van de overlevenden, Sarah Debritz, leidde het team terwijl vaste aanvoerder Alexandra Pope de dag na haar 32ste verjaardag een uur op de bank zat. De vier verdedigers zijn volledig opnieuw geconfigureerd.

READ  RSV Eintracht U14 Running Challenge: The Road to Wembley

De wedstrijd was vanaf het begin zwaar, maar beide teams moesten elkaar eerst vinden. Ongeveer een half uur later namen de doelscènes toe. Voormalig Bayern München-speler Lenneth Berenstein verscheen eerst alleen tegen Merle Froms, maar de Duitse doelman redde uitstekend (29). Tapia Wasmouth daarentegen kopte van dichtbij (30 minuten) over hem heen. De gastheren domineerden, maar Berenstein faalde opnieuw vanuit een krappe hoek na een goed solospel van Frohms (44′). Hoofdverdediging Stephanie van der Graagt ​​kopte de bal op zijn kop na de daarop volgende hoekschop.

Bij de rust verving Anne-Kathrin Berger de doelman van eerste keus Froms, en enkele seconden later werd ook zij uitgedaagd door Berenstein na een Le Mans-fout, waarbij het vervolgschot van Lake Martins de binnenkant van de paal raakte. Het had 4-0 kunnen worden voor Nederland – maar opeens was het 0-1 toen Le Mans vanaf zeven meter na een Clara Ball-bocht binnenkopte. Kort daarna kreeg de Nederlandse doelman Daphne van Doumselaar een uitdaging tegen Paul (66e). In de slotminuten zetten de Nederlandse vrouwen nog eens flink door voor de gelijkmaker, maar Berger redde krachtig met zijn voet tegen Damaris Igorola (86). Op de turn gooide Laura Fregang de bal vanaf 15 meter naar binnen.