Froms en Berger schitteren: keepers redden de ploeg van DFB tegen Nederland

Froms en hamburgers schitteren

Status: 04-07-2023 23:14 uur

Dankzij sterke prestaties van Merle Froms en Anne-Kathrin Berger vierden de DFB-dames hun allereerste WK-overwinning in 2023. Verder was er niet veel goeds te zien aan de 1-0 (0-0) finish van de Duitse kant. op vrijdag (7 april 2023) in Nederland.

Sebastiaan Hochreiner

Nog voor de aftrap was er het eerste slechte nieuws voor de bondscoach Martina Voss-Tecklenburg, die enkele dagen voor de wedstrijd in Nederland haar contract verlengde tot 2025: Nicole Anyomie stond aan de kant met een voetblessure en Svenja Huth startte voor haar.

Het zou pure speculatie zijn om te zeggen dat dit een impact had op het aanvallende spel van het Duitse team. De realiteit was echter dat er bijna niets vooruit was gegaan. De twee ploegen neutraliseerden elkaar een half uur voordat Oranje het overnam en een reeks kansen creëerde.

Eerst redde Merle Froms tegen de vrijuit rennende Lenneth Berenstein (30 minuten) en kort voor het einde van de eerste helft besloot de Duitse doelman te duelleren met de Nederlandse spits, die een laag schot in de korte hoek probeerde (43) . In de volgende bocht kopte Frohms van dichtbij op Stefanie van der Gragt.

In de tweede ronde was de Duitse doelman Anne-Kathrin Berger – en ook zij stond meteen in de schijnwerpers als redding voor de FA. Berenstein rende vrij naar het Duitse doel en opnieuw was het de voetverdediging die hen tegenhield (46e). De 32-jarige wist het schot van Daniel van de Donk met haar vingertoppen op de paal te tikken.

READ  Wereldkampioenschap handbal 2023: Duitsland

De gastheren stormden het spel binnen en namen de controle over – maar de dames van de Federatie sloegen toe. Na een hoekschop verscheen Sidney Lohmann plotseling en kopte de bal vanaf vijf meter (53′) over de lijn. Na een 0-0 gelijkspel met Zweden was dit het eerste doelpunt voor het Duitse nationale team op het WK. Van 20 juli tot en met 20 augustus worden de Wereldkampioenschappen gehouden in Nieuw-Zeeland.

De wedstrijd in Nederland en dinsdag (11 april 2023) in Neurenberg tegen Brazilië zouden uithoudingstests moeten worden voor dit toernooi – en de eerste wedstrijd van dit dubbelpakket toonde aan dat Voss-Tecklenburg en haar team nog veel werk voor de boeg hebben. . Zelfs de openingstreffer bood de DFB-dames geen veiligheid, Nederland stormde steeds naar binnen en het was altijd gevaarlijk in het Duitse strafschopgebied.

Echter, na ongeveer 65 minuten wist Duitsland de wedstrijd naar zich toe te trekken. Clara Ball miste met haar schot vanaf tien meter (66e) de 2-0, maar al met al viel het op dat de Nederlandse vrouwen na de heftige wedstrijd ervoor de kracht misten voor de slotaanval.

Nederlandse vrouwen maken echter nog steeds een grote kans. Damaris Igorola kreeg een schot van zes meter afstand, maar Berger reageerde snel weer en redde met zijn voet (86). Op haar beurt besliste Laura Frejang bijna de wedstrijd, maar raakte vanaf 16 meter de paal (87e plaats).

Dus het bevredigende resultaat van het Duitse team bleef. “Het was moeilijk, het was wild. Als je tijdens de training ballen verliest, moet je veel en hard werken”, zei Voss-Tecklenburg. “Uiteindelijk hebben we gewonnen, maar we moeten weer in balans komen zodat we onder druk goed kunnen spelen.” De bondscoach omschreef Froms en Berger als “toevallige moordenaars”.

READ  De oud-Fortuna-doelman deelde: De wedstrijd werd in de 92e minuut stilgelegd in Nederland

Je moet kijken wie tegen Brazilië kan spelen”, aldus Voss-Tecklenburg. “Merle heeft al een tijdje rugklachten. Ze gaf tijdens de rust aan dat ze niet verder zou kunnen spelen. Dinsdag geen voorspellingen.” Berger ‘strekte zijn enkel uit’. Maar het ziet er beter uit voor haar, dus ze gaat ervan uit dat ze niemand hoeft te nomineren.