Android-gebruikers pas op: als u een kleine wijziging aanbrengt, kunnen al uw contacten worden verwijderd

Android-gebruikers pas op: als u een kleine wijziging aanbrengt, kunnen al uw contacten worden verwijderd

Android-gebruikers kunnen bij de nieuwe update voor een nare verrassing komen te staan. Hier leest u waarom hierdoor alle contacten van de smartphone zijn verdwenen.

Google brengt regelmatig zogenaamde systeemupdates uit voor Android-toestellen. Alle wijzigingen aan de verschillende diensten die gericht zijn op verbetering van het systeem zijn inbegrepen.

In de Kan updaten Nu is er een onopvallende wijziging die veel gebruikers kan treffen: “Als de synchronisatie via Google Contacts Sync is gedeactiveerd, worden eerder gesynchroniseerde contacten nu verwijderd van de Android-smartphone.”

Contacten verdwenen na Android-update? Dat moet je nu doen.

Na de nieuwe Google-systeemupdate kunnen alle contacten van smartphones verdwijnen.

Foto: gevecht CHIP/Marcus

De optie is in de eerste plaats bedoeld voor gebruikers die zijn aangemeld met meerdere accounts op één apparaat, maar niet alle contacten willen zien. Voorheen kon je contacten alleen verbergen als je het Google-account direct van het toestel verwijderde. Nu hebben gebruikers hier een meer praktische optie.

Dit betekent echter ook dat alle contacten ineens kunnen verdwijnen als de synchronisatie wordt gedeactiveerd. Dit zou in eerste instantie voor veel gebruikers voor verwarring moeten zorgen. In zo’n situatie moet u eerst controleren of de contacten in contacten.google.com nog steeds beschikbaar. Als dit het geval is, moet u synchronisatie voor het Google-account opnieuw inschakelen in Instellingen onder “Wachtwoorden en accounts”.

Ook interessant:

READ  NASA vindt een onverwacht signaal buiten onze Melkweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *