WK Vrouwen: Groep E – Verenigde Staten blijft bibberen – Nederland met festival om groep te winnen – Sporten

• Bij de Women’s World Cup verzekerden Nederland en de VS zich van deelname aan de Ronde van 16 op de laatste dag van Groep E.
  • De USA, de wereldrecordkampioen, wankelt tegen Portugal met 0-0, genoeg om door te stoten.
  • In de parallelwedstrijd verzekerde Nederland zich van de overwinning in hun poule met een 7-0 overwinning op Vietnam.

In blessuretijd werd de sensatie in het Eden Park in Auckland bijna werkelijkheid. Ana Capita, die net was ingevallen, kreeg een lange bal van haar eigen helft en verlengde die met een kopbal. De Portugese spits schoot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar raakte de paal. De stand bleef 0-0 en dat zorgde voor een nipte voorsprong voor de genomineerde deelnemers uit de Verenigde Staten. Ondanks een dappere prestatie moest Portugal capituleren.

Vooruitkijkend naar de knock-outfase, zullen de VS zich drastisch moeten verbeteren als ze hun derde opeenvolgende titel willen winnen. De opstandige Portugezen gingen in de laatste kanspartij resoluut de duels aan en lieten de winnaars amper tot ontwikkeling komen. De beste kans in de eerste helft was dus voor de Portugees. Echter, Jessica Silva, die perfect werd bediend, schoot haar doel binnen.

De Verenigde Staten van Amerika zijn offensief ongevaarlijk

Zelfs na het wisselen van team werd de Portugese doelman Ines Pereira niet veel uitgedaagd. De 24-jarige, meestal de doelman van Servette-Chênois, hoefde nooit haar klasse te bewijzen en was er altijd voor de onschuldige schoten van de VS.

Het vervangen van Megan Rapinoe na ongeveer een uur had ook niet het gewenste effect. Hoewel de ploeg van coach Vlatko Andonovski de druk opvoerde, bleven echt overtuigende kansen uit.

READ  Nike Laurens, een leider op en naast het veld

Nederland met Schützenfest

Nederland pakte de eerste plaats dankzij een makkelijke 7-0 overwinning op Vietnam. Lieke Martins leidde de wedstrijd al vroeg in goede banen met een knap schot (8′). Na een perfect geplaatst afstandsschot van Esme Brugge in de 18e minuut was de stand 3-0 ten goede. En de 20-jarige verdubbelde het in de 57e minuut met een bijna identiek doelpunt.

Voor de wedstrijd uitgeschakeld, kan Vietnam terugkijken op een bitter WK-debuut. Drie nederlagen en een doelsaldo van 0:12 is een meedogenloos record voor de nummer 32 van de wereld.

De Verenigde Staten, misschien tegen Zweden

Noch de Verenigde Staten, noch Nederland kennen hun tegenstanders in de laatste 16. De Verenigde Staten krijgen in groep F waarschijnlijk te maken met een moeilijk te kloppen Zweed. Nederland kan het opnemen tegen Italië, Zuid-Afrika of Argentinië, die allemaal nog kans maken op plaatsing bij de laatste 16.