Wedstrijd Ajax Amsterdam moet worden gestaakt vanwege de rookbommen!

Groningen (Nederland) – Onwaardig afscheid van het Nederlandse House of Lords! De wedstrijd staat op de 32e speeldag van de Eredivisie tussen Groningen En Ajax Amsterdam moest worden afgeblazen nadat herhaaldelijk rookbommen op het veld waren gegooid.

Rookbommen en aanvallers bepaalden de vroege stadia van het spel. Dit leidde uiteindelijk tot beëindiging. © COR LASKER / ANP / AFP

Slechts zes minuten na de wedstrijd op zondagmiddag landden de eerste raketten in het strafschopgebied, net toen de Capitals op het punt stonden om te keren, en het Euroborg-stadion werd in zwarte rook gehuld.

Net als een tv-station NOS Zoals gemeld wist ook een Groningse supporter met kap het veld op te komen en protesteerde met een poster tegen de leiding van de Groen-Wit.

Beide ploegen verlieten bij de start het veld en de daaropvolgende pauze duurde ongeveer een kwartier. Maar proberen ertegen in beroep te gaan, zou nauwelijks moeten werken.

internationaal voetbal
De journalist over Mesut Özil: “De invaller voor Duitsland doet dat gezeur ook graag!”

Want pas ongeveer drie minuten na de herstart werden de hooligans van het huis weer actief met een score van 0: 0, waarbij ze fakkels op het gazon afvuurden en de arena bedekten met dikke rookwolken.

Scheidsrechter Jeroen Manschot (40) had daardoor genoeg gezien en staakte uiteindelijk de wedstrijd.

De resterende 81 minuten worden dinsdag (15.00 uur) ingekort voor publiek, zo laat Ajax zondagavond laat weten.

Riccardo Pepe (20) De jongeling van FCA wordt sinds augustus 2022 uitgeleend aan FC Groningen. © PIETER STAM DE JONGE / ANP / AFP

Groningen was na 23 jaar na een 1-1 gelijkspel met Go Ahead Eagles afgelopen weekend al gedegradeerd naar buurland Duitsland.

Eind april had het gedrag van de fans uit Noord-Holland er al voor gezorgd dat ze de wedstrijd staken. Op dat moment werd de assistent-scheidsrechter geraakt door een beker op zijn broek.

Ook voormalig Bayern-legende Arjen Robben (39), voormalig Frankfurter Jetro Williams (29), voormalig Aue-spits Florian Kruger (24) en Augsburgse nieuwkomer Ricardo Pepe (20) zijn bekende gezichten in dit land. Hij zat te wachten om acht wedstrijden in de Nederlandse competitie te winnen.

Zeven rode kaarten, twee kills en doelpunten genoeg: de international is in volle gang!

Zelfs de huur van Fuggerstadt kon dit seizoen een verhuizing naar de tweede divisie niet voorkomen met maar liefst twaalf doelpunten.

READ  Nations League woensdag - Lewandowski hersteld, België mag, "Fattal" hongerig