Volgend succes: eenwielertalent Lea Sauser won in Nederland

Alle drie de atleten van Sportunion Gmunden wonnen medailles in Nederland.

Breda, Nederland. Gouden Medaille Wereldkampioenschappen Eenwieler 2022 Lea Sauser (13) van Sportunion Gmunden Sectie Muhfit behaalde twee weekenden op de Nederlandse Open Eenwieler- en Wegwielrenkampioenschappen in Cor Vlemmix Circuit Breda overwinningen en een medaille Zilver en brons elk in zijn leeftijdsgroep. Haar zus Anna Susser (11), die in dezelfde leeftijdsgroep start, verraste haar met een zilveren medaille op de 5 kilometer wegwedstrijd in haar eerste internationale wedstrijd. Clara Hacker Dietl (9), een optimistische jonge vrouw uit Mohit, verrast de concurrentie in haar leeftijdsgroep en neemt een gouden, een zilveren en een bronzen medaille mee naar huis.

Vreugde en teleurstelling liggen dicht bij elkaar

Al in de eerste race, de 800 meter race, won Leah Susser en tegelijkertijd de eerste teleurstelling van haar twee jaar jongere zus Anna. De Nederlandse atlete viel bij de bocht op het parcours van de tak van Anna Susser en haar eenwieler blokkeerde Anna’s pad. Anna springt haastig van de eenwieler om te voorkomen dat ze zelf betrapt wordt, maar de race is voorbij voor haar. Sterker nog, de twee zusjes hoopten samen op het podium te staan, want het verschil in oefentijden was niet al te groot. In een zware strijd met de jonge Duitse eenwielerster Marissa Luckmann kwam Lea Sauser als eerste in haar leeftijdsgroep over de streep en won daarmee meteen haar eerste gouden medaille op deze wedstrijddag. Lea behaalde ook de volgende overwinning in de IUF-eenwielerslalom met een persoonlijk record. In de race van 50 meter die volgde, won de atleet zilver.

READ  Baanbrekend rolstoelhandbalevenement in Baden-Baden

Technisch mankement na de val

De vijf kilometer lange straat eenwielerrace met massastart verliep niet zo goed als de 13-jarige had gehoopt. In de massastart kwam Leah Souser ten val. Terwijl de andere atleten terugkeerden naar de eenwieler, merkte Lea een technisch mankement op aan de eenwieler. Het ondersteuningsteam haastte zich snel naar het circuit met een reserve eenwieler, maar het meisje liep nu ver achter. Ondertussen vochten Anna Sauser en Marissa Lockman een zwaar duel om de eerste plaats. In het begin van de race, na een meedogenloze strijd met verschillende leadwissels, had Anna een veelbelovende voorsprong van zeven seconden. Maar de vrouw uit Gmunden kreeg vier kilometer verderop een technisch ongeval en werd ingehaald door haar rivaal. Ondertussen probeerde Lea Souser terug het veld op te komen. Ze eindigde als derde, na haar zus en Marissa Lockman, die net als de Wereldkampioenschappen eenwieleren in 2022 goud pakten in de wegwedstrijd. Dus de Söser-zussen, ook wel bekend als de superzussen, bereiken nog steeds hun doel om samen te glimlachen vanaf het podium van eenwielerwinnaars.

De concurrentie werd volledig overboord gegooid

Hopend op het aanstormende talent van Mohft, verhoogde Clara Hacker-Dietl (9) haar veelbelovende coachingprestaties in de 20-inch klasse en gooide ze de concurrentie volledig in haar leeftijdsgroep. Ze won een gouden medaille op de 100 meter eenwieler, twee zilveren medailles op de 800 meter en de 5 kilometer en een bronzen medaille op de IUF-slalom. De nieuwe eenwielerracegroep in de Muhfit-divisie met ondersteuningsteam Christian Söser en David Hacker in Gmunden is verheugd en kijkt al positief uit naar deelname aan het Italiaanse Open eenwielerkampioenschap in Villanders/Zuid-Tirol over twee weken, waar een grotere wedstrijd team gaat starten.

READ  Duitse honkbalspelers verliezen in de verlenging van Nederland en lopen met lege handen weg