Voetbal – Nations League: Kroatië als eerste team in de finale

De eerste halve finale van de Nations League is niet voor bangeriken. Holland redde zich op het laatste moment in extra tijd. De Kroaten hebben toch een betere afwerking.

15-06-2023 | 02:59 min

Kroatië won de finale De Volkenbond ontvangst. In de eerste halve finale won het team van Luka Modric met 4-2 na verlenging (2-2, 0-1) van Nederland.
In Rotterdam haalde Donyell de verf binnen van de runner-up Borussia Dortmund Oranje kwam in de 34e minuut op voorsprong.Na rust draaide Andrej Kramaric de wedstrijd om in het voordeel van de machtige Kroaten met een geconverteerde strafschop (55) en Mario Pasalic (72).

Maar in de zesde minuut van de verlenging redde Noah Lang de Nederlander met zijn doelpunt in de verlenging. De Kroaten vochten daar terug en bereikten de finale dankzij doelpunten van Bruno Petkovic (98) en Modric (116, strafschop).

Nadat de hervatting van Orangi onder coach Ronald Koeman in februari jammerlijk mislukte met een 4-0-nederlaag tegen Frankrijk, gaf opvolger Louis van Gaal de hoogste prioriteit aan de Nations League-finale.

En het kan worden vergeleken met Wereldbeker in Qatar Een enorm vernieuwd team dat in eerste instantie niet teleurstelde. Elftal kwam zo’n tien minuten voor het einde van de eerste helft op voorsprong via Malin. Aangevoerd door bijna 15.000 Kroatische fans in De Kuip draaiden Modric en Co na rust het duel om.

Eerst maakte Oranje-spits Kodi Jako van Liverpool volkomen onnodig een overtreding op Modric in het strafschopgebied en Kramaric zette de strafschop gracieus om voor de gelijkmaker. Even later zette Pasalik de Kroaten op voorsprong.

READ  Van Gaal heeft kanker - BZ - Voice of Berlin

Maar in de slotminuten lieten de nummer drie van het WK zich ver achter zich laten, en Lang strafte dit af in de zesde minuut extra tijd en redde Oranje in de verlenging. Maar het team van Koeman profiteerde niet van het momentum en de Kroaten vierden opnieuw feest in extra tijd.