Nederland verslaat Griekenland in de EK-kwalificatiewedstrijd

drDankzij een last-minute doelpunt zette Nederland een grote stap richting het EK voetbal in Duitsland. Aanvoerder Virgil van Dijk scoorde maandag in de derde minuut van de blessuretijd met een strafschop de 1-0 (0-0) overwinning in Griekenland. Hierdoor steeg Oranje naar de tweede plaats in Groep B, en heeft nu een ticket voor het toernooi van 2024 in handen. Bovendien heeft Oranje één wedstrijd minder gespeeld ten opzichte van de Grieken die evenveel punten hebben en nu op de derde plaats staan.

Het leek lange tijd op een gelijkspel in Athene. Wout Weghorst van Hoffenheim faalde in de 27e minuut met een zwak schot vanaf de strafschopstip langs de voormalige Duitse U-21-doelman Odyssias Vlachodimos. Over het algemeen maakten de Nederlanders onvoldoende gebruik van hun duidelijke superioriteit; Ook Steven Bergwijn (44e en 47e) kon Vlachodimos niet overwinnen, en het schot van Leipzig-Xavi Simons (53e) ging naast het doel.

In de tweede groep had Frankrijk afgelopen vrijdag al een ticket voor het EK veiliggesteld. De nummer twee van het WK zal op 21 november de laatste kwalificatiedeelnemer van Griekenland zijn. Oranje speelt nog tegen Ierland (18e) en Gibraltar (21e).

Geweldige prestatie van superster Ronaldo

Portugal had zich voor maandagavond al verzekerd van een ticket voor het EK, maar liet dankzij superster Cristiano Ronaldo ook weer een indrukwekkende prestatie zien. De Seleção wonnen met 5-0 (5-0) in Bosnië en Herzegovina. Ronaldo (5e/pen/20e minuut), Bruno Fernandes (25e minuut), Joao Cancelo (32e minuut) en Joao Felix (41e minuut) maakten het allemaal nog voor het einde van de eerste helft foutloos. Wat betreft Ronaldo, 38 jaar oud, scoorde hij zijn 126e en 127e doelpunten in de nationale trui. Portugal heeft tot nu toe alle acht kwalificatiewedstrijden in Groep Tien gewonnen en kreeg slechts twee doelpunten tegen van de 32 gescoorde doelpunten.

READ  De club bevestigt: Messidjan verhuist naar Nederland - Sport