Logano wint met 3-2 – Al-Shabab verslaat Van Basten – Ticino wint in Winterthur – Sport

Logano wint met 3-2 – De jongeman maakt Van Basten – Ticino wint op Winterthur – Sport – SRF

Doorgaan naar artikel

Sommige items op SRF.ch werken alleen als JavaScript is geactiveerd.

Inhoud

• Logano won met 3-2 in de negende speelronde van de Premier League in Winterthur.
  • Een dubbele slag binnen 3 minuten van 1:1 naar 3:1 beslist in het voordeel van het team uit Ticino in het Schützenwiese Stadion.
  • De ongeslagen reeks van Winterthur in de Premier League komt na vijf wedstrijden ten einde.
  • Servette wint de derby van Leman tegen Lausanne.

De wedstrijd sleepte zich tot ver in de tweede helft voort en Logano kon met enig gemak een 1-0-voorsprong nemen. Maar vanaf de 68e minuut gebeurde het plotseling in het Schützenwiese Stadion.

Nishan Burkart kwam nauwelijks als invaller in actie en maakte er 1-1 van voor de thuisploeg. Maar Logano werd slechts kort geschud voordat er een terugslag volgde.

• Minuut 70: Martim Marquez verzorgt de hoogtepunten van de avond. De 19-jarige Portugees schoot de bal vanuit een krappe hoek binnen en maakte er 2-1 van in zijn tweede Premier League-optreden. Het doelpunt doet denken aan het legendarische doelpunt dat Marco van Basten scoorde voor Nederland tijdens het EK van 1988.
  • Minuut 73: Renato Steffen, die aanvankelijk rust had, stak een minuut na zijn wissel de bal over naar Hajj Mahmoud en die kopte de bal binnen om de stand op 3-1 te brengen.

Vladi leidt Logano naar de overwinning

Winterthur, ongeslagen in zeven competitieduels en vijf Premier League-duels, wilde de wedstrijd niet zo makkelijk afschrijven. Zürich gaf wederom het goede voorbeeld, maar het (eveneens invaller) doelpunt van Romain Boyce kwam in de 93e minuut te laat.

Vanuit het oogpunt van de Eulachstädters lag een eerste thuisnederlaag van het seizoen aanvankelijk niet in het verschiet. De gastheren, die waarschijnlijk de wedstrijd onder controle zouden hebben, werden in de 22e minuut getroffen door een tegenaanval, gecompleteerd door Shkilguim Vladi met een laag schot van grote afstand, waardoor de stand op 1-0 kwam.