Hockey: DHB-mannen missen vijfde overwinning op rij tegen Nederland

Vanaf: 27 juni 2023 om 21:24 uur

De kleine winning streak van het Duitse herenhockeyteam in het ProLeague-seizoen is stopgezet.

Na vier opeenvolgende overwinningen verloor de wereldkampioen in Amsterdam met 0-2 (0-1) van hun EK-groepsrivaal Nederland, en heeft als vijfde in de ranglijst met nog twee ronden te gaan weinig kans op het podium. De thuisploeg, die duidelijk inferieur was aan de keuze van DHB in de strafschoppenreeks van zaterdag, klom naar de derde plaats in het klassement.

De winnaar van ProLeague 2022 werd bepaald door twee doelpunten van Thierry Brinkmann (22e minuut) en Jeb Janssen (34e minuut). Tim Herzsprung (Ulenhorst-Mulheim) miste opnieuw een strafschop voor Duitsland, maar doelman Alexander Stadler kon een strafschop redden.

De dag ervoor versloeg DHB Nieuw-Zeeland met 4-1 in een wedstrijd die al lang open lag. Gonzalo Bellat (Mannheimer HC) en Herzsprung scoorden elk twee doelpunten. In de laatste twee wedstrijden staat de ploeg van bondscoach Andre Henning op 2 en 5 juli in Antwerpen tegenover Spanje.

READ  Schäfer over de nominatie voor Weghorst van EM: "Je kunt de Nederlanders alleen maar feliciteren"