[Kaufberatung] – 13.900k “duurt” 2-4 jaar langer dan 13.700k?

Op een ander forum schreef iemand dat als je 13900k koopt in plaats van 13700k je ongeveer 2-4 jaar langer krijgt. Vervolgens schreef ik de gebruiker met de vraag waar hij deze informatie vandaan had of dat hij het op de een of andere manier kon bewijzen. Helaas heeft hij hier tot vandaag niet op gereageerd.

Dus mijn verzoek:

Ik gebruik de i7-5930k al meer dan 8 jaar en heb geen stotteren etc opgemerkt in 4K.
Ik zou echter graag de nieuwste hardware hebben in Q1 23 (nieuwe CPU en nieuw moederbord)
Mijn echte favoriet was eigenlijk de 13700k, maar nu ben ik een beetje onzeker vanwege een gebruikersverklaring op het andere forum. Kortom, ik bewaar mijn restjes altijd jarenlang, voornamelijk CPU en hoofdgeheugen.
In principe zou ik mijn “gepensioneerde” 5930k nog gemakkelijk 2-3 jaar kunnen “rijden” omdat de cpu tot nu toe op 1amp draait en hij nog steeds behoorlijke waarden levert in 4k en dat met een zeer matig (te weinig) verbruik.

Wat denk je, wat zou de verklaring van een gebruiker in perspectief kunnen plaatsen? Waarom zou 13900K 2-4 jaar langer meegaan? Alleen vanwege meer cores?

Dus ik gok meer dan dat ik .img-bestanden decodeer of maak of iets anders dat veel CPU-kracht kost.

Maar als het waar is met 2-4 jaar, dan zou de 13900k echt de moeite waard zijn, ik heb de i7-2600k tenslotte ongeveer 12 jaar bewaard, sindsdien i7-5930k erin zoals eerder vermeld

groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *