Hij gelooft niet!  Femke Bol leidt Nederland naar estafettegoud

Hij gelooft niet! Femke Bol leidt Nederland naar estafettegoud

De Wereldkampioenschappen atletiek begonnen met Femke Bohl in tranen op de gemengde estafette 4×400 meter, nadat de Nederlandse kort voor het einde viel terwijl ze de spannende race om goud leidde.

Acht dagen later beëindigde de 21-jarige het titelgevecht in Boedapest met haar tweede gouden medaille op het wereldkampioenschap. Na de 400 meter horden verzekerde Boll zich met een furieuze finish van de overwinning voor Nederland op de 4×400 meter estafette voor dames.

Met een verbluffende slotrace haalde het hardloopwonder Groot-Brittannië en Jamaica in; De winnende tijd van 3:20,72 minuten is ook de beste ter wereld van het jaar.

Ingebrigtsen verdedigde met succes zijn titel op de 5000 meter

De Noor Jakob Ingebrigtsen verdedigde op de slotdag met succes zijn wereldtitel op de 5000 meter.

De Olympisch kampioen, die nog steeds teleurgesteld is over zijn tweede plaats op de 1.500 meter, pakte nipt de tweede plaats in een tijd van 13.11,30 minuten, voor de Spanjaard Mohamed Katir. Mary Mora won onverwachts de 800m bij de vrouwen (1:56.03), en de Keniaanse behield haar voorsprong op favoriet Kelly Hodgkinson (GBR) en titelverdediger Athing Mo (VS).

De Keniaan Winifred Mutili Yafi (8:54.29), rennend voor Bahrein, won de 3.000 meter steile achtervolging. De gouden medaille bij het speerwerpen bij de mannen ging naar Olympisch kampioen Neeraj Chopra (88,17 m), die India’s eerste wereldtitel veroverde.

Ook de Oekraïense Yaroslava Mahushykh viert voor het eerst de gouden medaille na twee zilveren medailles in 2019 en 2022, waarbij hij de 2,01 meter overschreed bij het hoogspringen.

READ  Nations League: Nederland - Kroatië Live tv en uitzending

De VS zijn het meest succesvolle land ooit, aldus sportdirecteur ÖLV tevreden

Het meest succesvolle land op de Wereldbeker in het nieuwe stadion aan de Donau was de VS, dat ook het enige wereldrecord in titelgevechten op de gemengde estafette over 4 x 400 meter in handen had.

Meer dan 45 landen wonnen medailles, en net als Oostenrijk liep Duitsland voor het eerst ooit met lege handen weg. Speerwerper Victoria Hudson had als beste rood, wit en rood een vijfde plaats. Voormalig WK-derde-winnaar Lukas Weißhaidinger moest genoegen nemen met de zevende plaats in de discuswerpen-competitie.

“Mijn score in Boedapest is positief na het spelen van twee finales omdat er ook kansen waren op medailles. Degenen die voor het eerst aan het WK deelnamen, hebben heel goed gepresteerd en ervaring kunnen opdoen voor het volgende grote evenement”, aldus de sporter. zei directeur. Gregor Hogler.

“Met acht atleten hadden we een groter team dan we in 24 jaar hadden en ze presenteerden zich sterk.”