Het team van de Duitse Bond verloor het Drievoudig Kampioenschap in Nederland

De Duitse nationale ploeg verloor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nederland. In de 1: 2 (1: 1) minuut in Venlo scoorden Jackie Groene (16e minuut) en Daniel Van de Donck (61) twee tweede doelpunten in het WK. Ondertussen maakte Laura Frelang gelijk (44). In de slotfase raakte de DFB ondanks veelbelovende kansen de vergoeding kwijt.

Met het drielandenentoernooi, waaraan België ook zonder overwinning deelnam, wilden de voetbalbonden de gezamenlijke uitvoering van het WK 2027 aankondigen, onder de slogan “Three Nations. Eén doelpunt “België, Nederland en Duitsland ontmoetten elkaar.

In de eerste ronde was het echter vooral het sterduo in de Nederlandse aanval dat werd aangekondigd. Licky Martins bleef van de linkervleugel naar het strafschopgebied bewegen en Vivienne Miedema diende als een pass voorin op de derde plaats en begon bijna elke kans die de Nederlanders hadden. Er waren er genoeg in de eerste ronde, maar alleen Gronen scoorde (16e). Merle Frohms blokkeerde een hogere voorsprong met krachtige reddingen.

Voss-Tecklenburg staat voor “enkele problemen”

Martina Voss-Tecklenburg, de coach van het nationale team, moest het opnemen tegen zieke spelers, voor de wedstrijd sprak ze over “enkele problemen”. DFB heeft verschillende spelers moeten ontslaan vanwege toegangsbeperkingen.

De bondscoach wilde niet dat de waarde van het toernooi te hoog zou zijn: “Het is een testwedstrijd, niet de halve finale van het WK”, zei Voss Tecklenburg dinsdag. Uiteindelijk was het nog steeds een ware maatstaf van moeilijke duels en twee teams die voor de overwinning speelden.

Duitsland speelde goed, nog voor rust maakte Laura Freelang gelijk na een voorzet van Svenja Hoth (44). In de tweede helft domineerde Duitsland lange tijd de wedstrijd en miste Dzsenever Marozan de beste kans met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied (53ste).

READ  Oproep tot protest “Tot het stoplicht valt” – hulp van de Benelux-landen?

Toch kwam Nederland weer op voorsprong: Fromz blokkeerde het schot van Rourd goed, maar nadat Froms ‘bal de lat raakte knikte Van de Donck (61). Nederlandse vrouwen creëerden vaak kansen voor DFB-Elf met een buggevoelig cumulatief spel, maar Leah Schuller (69) en Clara Ball (84, 90 + 2) gaven het beste. Het was de eerste Duitse nederlaag na de twaalf overwinningen op rij.

Icoon: Spiegel