Europees kampioenschap volleybal – Bulgarije blijkt sterker dan Zwitserland – Sport

• Aan het einde van de groepsfase op het EK verloren de Zwitsers in 4 poules van Bulgarije en eindigden de voorronde op de vierde plaats.
  • Bij de wedstrijd in Turijn kan Nate de Bulgaren pas in de eerste set bijhouden, waarna de favorieten winnen.
  • Dit betekent dat Zwitserland zondag in de achtste finales Nederland treft, dat Groep D als overwinnaar zal eindigen.

Sinds dinsdagavond is duidelijk geworden dat Zwitserland voor het eerst de laatste 16 zal bereiken op het EK. In hun laatste groepswedstrijd tegen Bulgarije was het enige dat voor Nati’s ploeg telde de plaats waar ze in de voorronde eindigden.

Toen begonnen de Zwitsers een duel met de meer zelfverzekerde favorieten van de Bulgaren. In de eerste set kon El Natty snel opschuiven en sloot de ronde uiteindelijk af met een tijd van 25:21. En er was geen teken van klasseverschil: Bulgarije is het achtste beste team van Europa, Zwitserland is het 28e.

Na de tweede set ga je terug

In de tweede helft was de wedstrijd in evenwicht, maar dit keer kwamen de Bulgaren tot een beter einde. Met 25:23 wonnen ze met een zeer kleine marge.

Zwitserse vrouwen zijn deze tegenslag nooit te boven gekomen. De derde en vierde zin waren eenvoudige zaken. Met 17:25 en 15:25 behielden de Bulgaren, die nog nooit hadden verloren van Zwitserland, de overhand.

Hier leest u hoe u verder moet gaan

Zo eindigde Zwitserland de groepsfase op de vierde plaats. Met de eerste ronde van zestien inzendingen was al een belangrijk doel bereikt. En in de achtste finales ontmoet het nationale team Nederland, de leider van Groep D. In de wedstrijd in Florence zijn de Zwitsers outsiders.

READ  Waarom wereldkampioen Stefan Bradl niet mag starten in het motorrijden in Duitsland