Europees Kampioenschap Onder-17: Nederland na overwinning op Italië in halve finale

Nederland plaatste zich voor de halve finales van het EK Onder-17 door Italië met 2-1 te verslaan. De twee goals van Orangi vielen in de eerste helft.

Nederland gaf de leiding aan Italië: Gabriel Ossi Meshoei.
Getty Images

Het eerste ticket voor de halve finales is al verkregen, want Frankrijk versloeg Duitsland na strafschoppen. Ook Nederland vierde een plek bij de laatste vier na nipt te winnen van Italië met 2-1.

Na een magere beginfase greep de KNVB de eerste kans om te scoren en hoefde Misehouy de bal pas over de lijn te duwen na een kopbal van Babadi (27e plaats). Italië wilde direct reageren, maar Quieto handelde koppig en raakte het zijnet alleen vanuit een krappe hoek.

De afkorting voor Italiaans

Het was de beste kans van de Italianen in de eerste helft, maar Nederland kon het kort voor rust nog een keer doen: Misehouy zette de bal kalm de vijf in, met Van Dauven omhoog en zijn kopbal binnen (42”). ). In de tweede helft schoof Italië iets meer op en aanvoerder Libani beloonde het met een kopbal uit een hoekschop (64).

Holland-doelman Koijsten bemoeide zich daarna niet serieus meer, aan de overkant miste Papadi de beslissing met een schot vanaf de lat (78). De gemiste kans werd echter niet afgestraft, Nederland kwam in de loop van de tijd met een kleine marge vooruit.

In de halve finales neemt de KNVB-selectie het nu zondag op tegen Spanje of Portugal.