EK-kwalificatiewedstrijden: vervolgronde – Frankrijk en Nederland zonder problemen – Polen wint nipt – Sport

• In de EK-kwalificatiewedstrijden behaalden Frankrijk en Nederland comfortabele overwinningen in Groep Twee.
  • In de vijfde groep redt Polen zich laat in de verlegenheid, terwijl Tsjechië en Albanië de punten delen.
  • De race om EK-tickets blijft competitief in Groepen G en H.

De tweede groep: gemakkelijke overwinning voor de kandidaten

• Frankrijk – Ierland 2-0

Frankrijk blijft foutloos in de EK-kwalificatiewedstrijden. Na Ierland te hebben verslagen, hebben de Fransen na vijf wedstrijden vijf overwinningen behaald en geen enkel doelpunt tegen gekregen. In het Parc des Princes in Parijs maakten Aurelien Chouamini (19) met een prachtig schot en Marcus Thuram (48) het verschil in een partij waarvan de uitkomst vanaf het begin duidelijk leek. Ierland kwam nooit in de wedstrijd terecht en durfde pas aan te vallen na een 2-0 achterstand. De Zwitserse scheidsrechter Urs Schneider leidde de wedstrijd zelfverzekerd en zonder grote afwijkingen.

• Nederland – Griekenland 3-0

Ook Nederland boekte een makkelijke overwinning. “Al-Fatal” versloeg Griekenland met 3-0, met zes punten uit drie wedstrijden. Martin De Roon, Cody Jacobo en Wout Weghorst scoorden allen in de eerste helft. Daarna deden de Nederlanders, die dankzij hun succes naar de tweede plaats in Groep B klommen, het rustig aan. Kwalificatie voor het EK behoort nog steeds tot de mogelijkheden voor de Grieken, maar staat na hun tweede nederlaag op rij wat verder weg.

Groep Vijf: Albanië strijdt om één punt

• Tsjechië – Albanië 1:1

Koploper Tsjechië kon thuis in de Fortuna Arena in Praag niet meer dan een 1-1 gelijkspel spelen tegen het op de tweede plaats geplaatste Albanië, ondanks het feit dat het meer balbezit had en een schot-op-doel-verhouding van 12:1. Vaclav Cerny zette de Tsjechen in de tweede helft op voorsprong met een schot in de verre hoek (56). Dit duurde echter maar 10 minuten. Toen sloeg de minuut voor oud-GC-speler Nedim Bajremi: de Amerikaanse middenvelder Sassuolo scoorde een verbluffend doelpunt van afstand en bracht de stand gelijk – met het eerste en laatste schot van Albanië op doel.

READ  Louis van Gaal leidt Nederland in rolstoel naar WK

2. Schaamte wordt nauwelijks vermeden. Na een schokkende 2-3 nederlaag tegen Moldavië keerde Polen terug naar de overwinning, maar alleen met veel moeite en geluk. Voor een schreeuwend Faeröer-team nam Warschau bij rust een 0-0-voorsprong, wat tot gejoel leidde. De ploeg van Fernando Santos verbeterde zich in de tweede helft, maar kwam pas in de 73e minuut op voorsprong dankzij een handige strafschop van Robert Lewandowski, die na videoreview werd toegekend. Tien minuten later maakte de aanvaller van Barcelona met een schitterende individuele prestatie de 2-0. De overwinning van de arbeiders was reëel.

Groep Zeven: Servië verliest van Hongarije

Een snel dubbeldoelpunt zette Hongarije op koers voor de overwinning op Servië. Na een eigen doelpunt van Atilla Salai in de 10e minuut stonden de bezoekers op een 0-1 achterstand, maar Barnabas Varga en Willy Orban draaiden in twee minuten (34/36) de score om. Dit betekent dat Hongarije nipt de eerste wedstrijd in Groep G wint en nu bovenaan het klassement staat. Door als tweede te eindigen ligt Servië nog steeds op koers voor de finale in Duitsland.

Groep H: Slovenië stevent af op kwalificatie

• Slovenië – Noord-Ierland 4:2

Met aankomst in de middenmoot van Groep H kan Slovenië zijn droom om voor de tweede keer deel te nemen aan het EK voortzetten. Dankzij een 4-2-zege in een lastige wedstrijd tegen Noord-Ierland staan ​​de Slovenen op de derde plaats, maar staan ​​ze qua punten op gelijke hoogte met het als tweede geplaatste Denemarken (4-0 tegen San Marino). Finland leidt het klassement (1-0 tegen Kazachstan) met 12 punten. Zan Sellar, die voor Logano werkte, werd in Slovenië niet ingezet.