Argentinië Wereldkampioenen – de nieuwe definitie van drama

Alles is al beslist. Argentinië was wereldkampioen en de verdediging van de titel door Frankrijk was verdwenen. Maar de scène begon uit het niets.

Als Lionel Messi een script had willen schrijven voor zijn laatste WK-wedstrijd, had hij niet aan deze laatste wedstrijd gedacht. Hij zou de stand op 2-0 hebben gelaten en het laatste kwartier zonder aandacht voor de wedstrijd hebben verlaten. Mogelijk was hij voor het laatste fluitsignaal gewisseld. Voor het applaus, het bijzondere afscheid, de staande ovatie.

Maar de werkelijkheid was totaal anders.

Uit het niets eindigt een lange bal uit Frankrijk met een penaltyfluit. Kylian Mbappé koelt het ijs. Nog tien minuten op de klok. dit weer? Zoals tegen Nederland in de kwartfinales? Argentinië leidde daar ook met 2-0 en dacht de winnaar te zijn voordat de “Orangi” een verlenging afdwingen met twee late goals.

Dit gebeurt inderdaad weer. Schot van Kylian Mbappé valt al na twee minuten 1:2 in het net. Een vergoeding. Angel Di Maria barstte in tranen uit op de bank. Messi’s droom staat op ontploffen. Zoals in 2014 tegen Duitsland.

Kylian Mbappé frustreert de Argentijnen opnieuw. (Bron: IMAGO / Juan Luis Diaz)

Frankrijk rent, kans na kans flikkert. Argentinië ziet er plat uit en Messi en zijn teamgenoten zijn totaal onrustig. Kort voor het laatste fluitsignaal krijgt hij zelf nog een kans. De 35-jarige schiet uit de tweede linie en dwingt een schitterende redding af van de Franse doelman Hugo Lloris. Hij gaat overuren.

Het vijfde doelpunt is er nog niet bij. Het zal saai zijn voor de pauze. Genoeg tijd voor de volgende beurt. Pas na 109 minuten is het klaar. Lautaro Martinez speelt hoog, controleert de bal en legt hem in het gezicht van Messi. Villa Enzo Fernandez keerde de bal terug naar Martinez, die op doel schoot, maar Lloris faalde. Maar de Franse aanvoerder ontwijkt naar voren waar Messi op de loer ligt. Inclusief downtime heeft hij al twee uur in dit park doorgebracht – en dat op 35-jarige leeftijd. Met (voor) de laatste push van de bal over de lijn komt de redding van Koundé te laat. De videoscheidsrechter laat hem dit ook toe.

Messi scoort en Conde (links) redt te laat.
Messi scoort en Conde (links) redt te laat. (Bron: IMAGO / Joel Marklund)

De Argentijnen zijn niet meer te stoppen. Iedereen rent richting Messi. De technische staf, de wisselspelers, de spelers die al gewisseld zijn en natuurlijk hun tien teamgenoten op het veld. Ze juichen, schreeuwen en werpen zich allemaal op hun kapitein. Dit was het winnende doelpunt. Argentinië heeft het gedaan! Of ook niet.

Zijn scenario zou genoeg zijn geweest om de Oscar met 3-2 te winnen. Maar er was meer voor nodig. Het doel was blijkbaar de elf Titanic Awards. Want na 116 minuten trok Kylian Mbappé een hoekschop die gered werd, maar zijn schot ging over. Maar omdat het de elleboog van Gonzalo Montiel is, wijst scheidsrechter Marciniak de punt toe. boete voor Frankrijk.

Mbappé wil schieten en zijn derde doelpunt maken. En dat doet hij, 3: 3. Maar wie gelooft in strafschoppen heeft de afgelopen uren duidelijk niet echt opgelet. Want er is nog genoeg tijd voor de volgende les. Hij draagt ​​bijna de naam Randall Kolo Mwani. In de derde minuut extra tijd in de tweede helft van de extra tijd verscheen de spits van Eintracht Frankfurt voor Emiliano Martinez in het Argentijnse doel. Met een indrukwekkend optreden blijft Martinez de winnaar. En de teller werkt. Het Albiceleste-offensief begon opnieuw. De voorzet belandt in het strafschopgebied, Lautaro Martinez springt op en kopt ernaast.

READ  Perfecte afwisseling: Ødegaard van Real Madrid naar Arsenal - Engeland