AM: Frankrijk verslaat Nederland en treft Duitsland – Sport

De Franse selectie daagt het Duitse Bondsteam uit in de halve finales. De Fransen misten veel kansen tegen Nederland, wanhoopten lange tijd aan de Oranje-defensie – en scoorden het beslissende doelpunt pas in de extra tijd.

Frankrijk heeft voor het eerst de halve finales van het EK bereikt en treft daar woensdag de Duitse Vrouwenfederatie. De kant van coach Corinne Diacker versloeg titelverdediger en vice-wereldkampioen met 1-0 (0-0) na extra tijd in Rotherham, Engeland, waarmee een einde kwam aan een kwartfinalevloek van een jaar.

Yves Perisset (102 minuten) scoorde een strafschop voor Frankrijk, dat in vijf opeenvolgende grote toernooien uit de kwartfinales werd uitgeschakeld. In de halve finale in Milton Keynes (21.00 uur/ZDF en DAZN) neemt Les Bleues het nu op tegen het Duitse team. De Fransen wonnen de laatste vergelijking op 10 juni 2021 in Straatsburg met 1-0.

Voor 5.000 toeschouwers domineerde Frankrijk vanaf het begin de wedstrijd. De meest prominente speler was Delphine Cassarino, die eerst faalde tegen doelman Daphne van Domselaer (22) en daarna op de paal (27). Een nieuwe poging van Melvine Mallard (37′) ging over de streep. Van de Portugese spits Vivian Miedema, die door een positieve coronatest twee groepsduels miste, was er niets te zien. Verdediger Stephanie van der Gragget maakte een aantal geweldige reddingen.

In de tweede helft begon Nederland moediger en kreeg via Midema de beste kans tot nu toe (56e plaats). Invaller Salma Pasha bracht een nieuwe impuls aan het Franse team, dat veel dichter bij het eerste doelpunt was. Alleen het fluitsignaal van een strafschop na een overtreding van Wolfsburg-speler Dominic Jansen en een lange studie van televisiebeelden leidden tot de beslissing.

READ  Tennis op Wimbledon: Kerber gaat door, Niemeyer met grote verrassing

Ondanks de nederlaag van een jaar geleden spreken de statistieken voor het DFB-team tegen Frankrijk: Duitsland heeft er tot nu toe elf gewonnen en Frankrijk slechts vijf van hun twintig duels.