WK-kwalificatie: Een verpletterende overwinning voor Nederland en Oostenrijk opnieuw verliezen – WK Qatar 2022 – Voetbal

Groep D:

Frankrijk 2-0 Finland (1-0)
Na twee teleurstellende remises onlangs, kwam wereldkampioen Antoine Griezmann terug op de baan tegen Finland. Met een tweehonkslag (25, 53) veroorzaakte de spits de eerste Finse nederlaag in deze voorronde. Met 12 punten uit zes wedstrijden staan ​​de Fransen nog steeds aan de leiding.

Zesde groep:

Denemarken 5-0 Israël (3-0)
Denemarken houdt een schone lei. In Kopenhagen zette het gastland voor rust koers naar de zesde overwinning in zes kwalificatieduels tegen Israël. Joseph Poulsen (28), aanvoerder Simon Kjeer (31) en Andreas Skov Olsen (41) maakten nog voor het fluitsignaal aan het einde van de eerste helft alles duidelijk. Thomas Delaney (58) en Andreas Cornelius (90+1) scoorden in de tweede ronde een doelpunt.

Oostenrijk 0-1 Schotland (0-1)
Voor Oostenrijk is deelname aan het WK verder weg dan ooit. Tegen Schotland kreeg de ploeg de volgende nederlaag toe na 2:5 in Israël. Over Lyndon Dykes strafschop gegeven door gastvideogids (30). De Schotten, die naar de tweede plaats zijn geklommen, hebben nu vier punten voorsprong op Oostenrijk.

Groep G:

Nederland-Turkije 6:1 (3:0)
Nog geen 60 seconden later baande Davy Claassen zich een weg naar de zege op Turkije met een 1-0 overwinning voor Nederland. Memphis Depay (16, 38 strafschop) verstevigde voor het einde van de eerste helft zijn voorsprong. Kort voor het einde van de eerste helft fluit ook verdediger Caglar Söyüncü geel en rood (44e plaats). Depay verhoogde zijn derde doelpunt naar 4:0 (54). Gus Tell (80) en Doniel Malin (90) van Dortmund scoorden 6-0 voordat Cengiz Under in blessuretijd de troostgoal maakte (90 ‘+2’). Met de overwinning verving Nederland Turkije als koploper. Orangi verloor de heenwedstrijd in Turkije met 4-2.

READ  Fietsen - Buchmann voor de start van de Giro: We moeten "passen zonder pech" - Sport

Noorwegen 5-1 Gibraltar (3-0)
Zelfs in de nationale trui is Erling Haaland niet te stoppen. De Eredivisie-spits droeg drie doelpunten bij aan het succes van de Noren tegen Gibraltar (27′, 39′, 90’+1′). De overige doelpunten werden gescoord door Christian Thorstvedt (23) en Alexander Sorloth (59). Reis Stikki (43 minuten) scoorde het derde doelpunt voor Gibraltar in zes wedstrijden.

Groep H:

Kroatië 3-0 Slovenië (1-0)
In de nek-aan-nekrace met Rusland behield Kroatië de voorsprong in Groep H op doelsaldo. Marco Levaja (33 minuten), Mario Pasalic (66 minuten) en Nikola Vlasic (90 minuten + 4) scoorden in Split een 3-0 thuiszege op Slovenië.

Rusland 2-0 Malta (1-0)
Dankzij de indrukwekkende thuiszege op Malta staat Rusland op punten gelijk met Kroatië op de tweede plaats. Fedor Smirnov profiteerde van een defensieve blunder van de gasten om al vroeg (10′) op voorsprong te komen. Een strafschop van Zelimkhan Bakayev zorgde laat voor de beslissing (84).

Bron: rood / sid / dpa