Wereldbeker voetbal: Nederland verslaat Portugal – sport.ORF.at

De kopbal van Van der Gragt (13) na een hoekschop – het snelste doelpunt op het WK tot nu toe – werd pas toegekend na een VAR-akkoord wegens mogelijk buitenspel. Daarna was er geen onzekerheid meer, had Nederland een duidelijk voordeel in de wedstrijd, terwijl Portugal ternauwernood op voorsprong kwam en in de eerste helft niet in het strafschopgebied van de tegenstander kwam.

Ook in de tweede helft zat er weinig speling in, Nederland wist de stand gelijk te trekken, maar ook Portugal had een goede aanval en kreeg met het eerste schot op doel in een WK van de net ingevallen Telma Encarnacao (82) zelfs een reële kans. Een goed schot van Lake Martins aan de overkant (95e) veranderde niets aan de score.

FIFA Women’s World Cup 2023: Het beste van Nederland tegen Portugal

Een doelpunt van Stephanie van der Gragt besliste de wedstrijd.

Er is nog ruimte voor verbetering

“Portugal was een taaie tegenstander”, zei bondscoach Anders Juncker na afloop. “Er waren momenten in de wedstrijd waarop we geweldig waren, en op andere momenten was er ruimte voor verbetering.” Portugal-coach Francisco Neto had een beetje spijt van een gemiste kans vanaf één punt. De spelers toonden een geweldig karakter tegen de nummer twee van het WK 2019. We hebben hun ritme gebroken en nu hebben we meer wedstrijden nodig en ervaring opdoen.”

Wereldkampioen USA voerde Groep E aan na een 3-0 overwinning op Vietnam bij de start. Donderdag zijn de Amerikaanse vrouwen ook de volgende tegenstander van Nederland in de knock-out en herhaling van de WK-finale van 2019 en neemt Portugal het op tegen buitenstaanders uit Vietnam.

READ  Fortuna Düsseldorf: Khaled Nari zou in Magdeburg moeten spelen | Sport