Wereldbeker: titelverdediger VS wint met gemak WK-opener

Wereldkampioenschap De titelverdediger, de Verenigde Staten, wint met gemak de openingswedstrijd van het WK

Vol vertrouwen gewonnen met de USA: Lindsey Horan (links) en Sophia Smith. afbeelding

© Andrew Cornaga / AP / dpa

Titelverdediger USA begon de FIFA Women’s World Cup met een overwinning. De viervoudig wereldkampioen won zaterdag in Eden Park in Auckland met 3-0 (2-0) van WK-debutant Vietnam.

Voor 41.107 toeschouwers scoorde Sophia Smith twee doelpunten in de eerste helft (14/45 + 7 minuten) voor het duidelijk superieure Amerikaanse team. De Vietnam-doelman redde een strafschop van Alex Morgan (44).

Megan Rapinoe verdiende haar 200ste wedstrijd als invaller in de tweede helft, maar miste, net als haar teamgenoten, een aantal goede scoringskansen. Aanvoerder Lindsey Horan uit de Verenigde Staten haalde uiteindelijk de eindstand (77).

In groep E staat de ploeg van Vlatko Andonovski nog steeds tegenover hun laatste tegenstanders uit 2019, Nederland en de eerste WK-finalisten Portugal.