Wereldbeker: Juncker en Nederland bereiken de kwartfinales – Sport

De vice-wereldkampioen uit Nederland plaatste zich met zijn overwinning voor de kwartfinales van het WK. Oranje won zondag de achtste finales van Zuid-Afrika in Sydney met 2-0 (1-0) en neemt het vrijdag in Wellington, Nieuw-Zeeland op tegen Spanje. Oud-Wolfsburg-speler Roord (9e) zette de favorieten al vroeg op het goede spoor met een zuiver schot uit een hoekschop, het vierde doelpunt van de Manchester City-speler in het toernooi.

Voormalig Bayern-aanvaller Lyneth Bernstein (68) schoof op na een fatale fout van de Zuid-Afrikaanse doelman Cailin Swart. Banyana Banyana raakte al vroeg verzwakt toen Jermaine Sioposinwe (30) en vervolgens Bambanani Mbane (42) vanwege blessures het veld moesten verlaten. Na een vroege voorsprong te hebben genomen, bracht de selectie van Bond-coach Anders Juncker aanvalsproblemen aan het licht.

Ook de verdediging rond VfL-verdediger Dominik Janssen moest alert zijn, want Zuid-Afrika werd snel gevaarlijk, vooral via aanvoerder Thembi Kgatlana. Oranje-doelman Daphne van Domselaar wist zich meerdere keren te onderscheiden. Na de pauze ontstond een soortgelijk beeld. Oranje had veel balbezit, maar kwam niet tot gevaarlijke schoten. De doelman hielp Swart vervolgens enorm met de afstandsinspanning van Bernstein toen ze de inkomende bal doorliet.

Maar tegen Spanje zal Nederland het moeten doen zonder een sleutelspeler op het middenveld. Danielle van de Donk kreeg in de achtste finales haar tweede gele kaart van het toernooi en werd daardoor geschorst voor de kwartfinales. De Nederlandse coach Anders Junker, die eerder bij Bayern München en Wolfsburg werkte, zei: “Dafne heeft ons verschillende keren gered en ik was blij omdat we in de eerste helft met 1-0 voor stonden.” “Tijdens de eerste helft hadden we meer controle over de wedstrijd. Uiteindelijk was de overwinning verdiend.”

READ  Nederland-Argentinië 5:6 op strafschoppen: Albiceleste won in een dramatische kwartfinale.