Nederland-Argentinië 5:6 op strafschoppen: Albiceleste won in een dramatische kwartfinale.

wat wil je? Oranje-fans zouden “Totalfuetball” roepen als een van hen in het stadion was. Nou, er waren er een paar, maar die verdronken in Librel’s zee van wit en blauw, en als ze “vol voetbal” hadden geëist, zou dat tevergeefs zijn geweest. Wat Eftal meer dan 80 minuten deed in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië was vanuit het oogpunt van de Nederlandse voetbalfans ongehoord. Een aanvallend spel, in ieder geval gedeeltelijk succesvol in de achtste finales tegen de Verenigde Staten, was de afgelopen dagen uit de boot gevallen en Oranje zag er oud uit tegen de Argentijn, die nog lang niet in zijn jeugdige pracht was. Het gezicht van de 71-jarige viel in slaap op de bank, wat een besmettelijk effect leek te hebben op de benen van de gelovigen alsof het botten waren. Maar alleen behouden.

Het leek erop dat de enige voetballende persoon op het veld de wedstrijd zou winnen. Lionel Messi schoot na ruim een ​​halfuur verveling de bal in het net en vond Nahuel Molina, die voorzet en de Argentijnen een beslissende voorsprong bezorgde. De stand was 1-0. Wie dacht dat dit de Nederlanders uit hun passiviteit zou lokken, had het mis. Orangi bleef bleek en dit had niet moeten veranderen, zelfs niet na het wisselen van kant. Integendeel, het waren er minder dan voorheen. Nederlanders lijken overschat. Nooit gedacht aan zo’n perfect voetbalspelletje verstoppertje. Argentinië was beperkt tot de eerste levensbehoeften en kon besparen op energie. In de 73e minuut ging Marcos Acuna onderuit na een aanval van Denzel Dumfries en was er een strafschop die Messi bekeerde. Doelman Andres Nobert had gespeculeerd en stond op, maar Messi schoot in de hoek.

READ  Column: Mijn speciale WK-moment - Toen Klinsmann wraak nam op Fuller

Iedereen dacht dat dat alles was, maar het liep anders. Wout Weghorst kopte naar 1:2 (83ste plaats), waardoor alle aanwezigen en afwezigen wakker geschud werden en een slotetappe begon die er niet was. Want na de blessuretijd van tien minuten sloeg een ingenieus vrije trap-truc aan. Wighurst, die in de muur stond, accepteerde de vlakke pass en trapte hem binnen om de 2-2 te maken.

De Nederlander begon in verlenging – hij was niet boos, ze concentreerden zich op strafschoppen. Alleen Argentinië speelde opnieuw, met kansen en pech in de laatste (121e) minuut – pole position.

De Argentijnse doelman werd een strafschoppenkampioen. Emiliano Martinez redde de eerste twee schoten van Oranje, die Argentinië bekeerde, en het liep weer mis na de misser van de Zuid-Amerikaan, maar toen slaagde Lautaro Martinez erin om Argentinië naar de halve finales te leiden. De penalty shootout eindigde 4: 3. Het betere team won.