Wereldbeker Dames: De Verenigde Staten en Japan vieren duidelijke openingsoverwinningen

Oakland/Hamilton.
Titelverdediger USA en voormalig wereldkampioen Japan begonnen de finale van de FIFA Women’s World Cup met duidelijke overwinningen op het vriendschappelijke Duitsland.

Japanse voetballers doen mee aan de WK-finale met een klinkende overwinning op de nieuwkomer op het WK Zambia Ik begon. Terwijl het Duitse nationale team ter voorbereiding op het WK met 3-2 verloor van Zambia, zorgde de ploeg van Barbara Banda in het Nieuw-Zeelandse Hamilton niet voor problemen bij de Japanners. Uiteindelijk was het een 5-0 (1-0) score te danken aan de kampioenen van 2011 – zonder een Zambiaans schot op doel. Ook de Amerikaanse voetballers begonnen hun missie om hun WK-titel te verdedigen met een verpletterende overwinning. Tegen nieuwkomer Vietnam – van wie Duitsland met 2-1 won in de oefenwedstrijd – wisten de topfavorieten in Groep E in Auckland/Nieuw-Zeeland met 3-0 (2-0) te winnen.

Japan vindt een oplossing tegen het fort van Zambia

In de eerste helft van de wedstrijd domineerde Japan duidelijk wat er gebeurde in Waika to Stadium. Met een 1-0 achterstand van Japan in de 21e minuut door buitenspel van de VAR vond Nadeshiko kort voor rust de oplossing voor het Zambiaanse fort. Een lage voorzet van rechts zette Hinata Miyazawa (43) aan het einde van de eerste helft op een 1-0-voorsprong.

Dat concept werd ook in de tweede helft het succesprincipe. Mino Tanaka (55) en Miyazawa (62) vergrootten het verschil met 3-0 na lage voorzetten, terwijl de Zambiaanse aanval in de tweede helft elk gevaar miste. John Endo (71) nam binnen zes minuten de eerste beslissing voor de derde treffer.

READ  Voetbal - Hamburg - HSV verlengt dienstverlener Ludovit Reis tot 2026 - Sport

Zambia staat al onder druk voor zijn eerste deelname aan het WK

In blessuretijd zag Zambia-doelman Kathryn Musonda (90+7) een geel-rode kaart na een overtreding in het strafschopgebied. Riku Yuiki (90+11) zette de daarop volgende strafschop bij de tweede poging om en maakte er 5-0 van. Yuki faalde in eerste instantie, maar de strafschop moest herhaald worden omdat invalster Eunice Sakala te vroeg van de lijn ging.

Terwijl Japan woensdag met zelfvertrouwen de tweede groepswedstrijd (07.00 uur Duitse tijd) tegen Costa Rica ingaat, staat Zambia al onder grote druk tegen de Spanjaarden rond voetballer van wereldklasse Alexia Potellas op woensdag (9.30 uur Duitse tijd).

Strafschoppen toegekend door de USA – nu tegen vice-wereldkampioen Nederland

De Verenigde Staten treffen vervolgens Nederland in een herhaling van de WK-finale van 2019 op donderdag (03.00 uur Duitse tijd). Het doelpunt van Sophia Smith (14/45 + 7 volgens videobewijs) deed de recordwereldkampioen juichen voor 41.107 fans in Eden Park met haar dubbele balk. Sterspits Alex Morgan (44) miste een strafschop nadat videobewijs Vietnam-doelman Thi Kim Than Tran raakte. Kapitein Lindsey Horan (77) verhoogd.

READ  Fortuna Düsseldorf - Waarom Leonardo Cotres een rolmodel was voor het hele team

“Ik voel me goed. Ik denk dat dat een goed uitgangspunt was voor ons team in dit toernooi. Ik weet ook dat we veel te laten zien, veel te doen, kleine dingen om aan te werken.”

Zoals verwacht domineerden American Girls de actie tegen de verwoestende underdog. Het tweede doelpunt werd door scheidsrechter Bouchra Karboubi (Marokko) afgekeurd wegens buitenspel, maar het doelpunt werd geteld na onderzoek van de video-assistent-scheidsrechter. Superster Megan Rapinoe werd vanaf de 62e minuut in haar 200ste interland gebruikt als grappenmaker voor heren.