Volleybal – DVV vrouwen beginnen met winnen Olympische kwalificatiewedstrijden – Sport

Lodz (dpa) – Duitse volleyballers zijn hun Olympische kwalificatiewedstrijd in Polen begonnen met een overwinning.

De ploeg van bondscoach Vital Heinen versloeg Thailand in Lodz met 3-0 (25:22, 25:22, 25:20). De meest succesvolle Duitse spits tegen de Aziaten, tegen wie Duitsland afgelopen juni al met 3-1 won in de European Nations League, was Camilla Weitzel, met 13 punten. Zondag staat de Duitse nationale ploeg, onder leiding van de terugkerende Kimberly Drewniuk, tegenover Colombia (11.30 uur).

Het Duitse team had het in het begin erg lastig en stond met een achterstand van 5:9, maar wist die om te zetten in een voorsprong van 10:9. De Thais hielden stand tot 22:22 voordat Wetzel en Lena Alsmaier de eerste set veiligstelden met drie opeenvolgende punten. De tweede set was behoorlijk competitief, omdat de Duitse spelers hun voorsprong van 20:17 niet konden vasthouden. Na 20:21 won het Duitse team de tweede set, die Dronyuk veiligstelde. In de derde ronde hielden de Duitsers hun tegenstanders op afstand en maakte Wetzel de wedstrijd uit

Na de succesvolle Nations League en het teleurstellende EK is dit het derde toernooi dit jaar voor de Duitse nationale ploeg. Er worden twee tickets voor Parijs 2024 toegekend in elk van de drie groepen van acht spelers in Polen, China en Japan. Alle groepstegenstanders spelen één keer tegen elkaar.

De keuze voor de Duitse Volleybalfederatie wordt als vreemd ervaren, gezien de sterke concurrentie uit Italië, de Verenigde Staten en Polen. Een andere mogelijkheid om deel te nemen aan de Olympische Spelen komt volgend jaar juni via de wereldranglijst, waarin elke wedstrijd ertoe doet.