Voetbal – Wolfsburg – Dankzij Joker Paulinho: Leverkusen wint 2-0 in Wolfsburg – Sport

Wolfsburg (dpa) – Joker Paulinho bezorgde Bayer Leverkusen drie dagen na afloop van de Europa League geluk met twee goals. Kort na zijn wissel schoot de Braziliaan het derde doelpunt in de Bundesliga met twee doelpunten in de 86e en 2e minuut verlenging om er 2-0 (0-0) van te maken bij Wolfsburg. In de afwisselende wedstrijd voor 16.554 toeschouwers lieten beide teams eerder veel kansen liggen om te scoren. Wolfsburg faalde tweemaal door aluminium en Leverkusen-doelman Lukas Hradecky.

Voor Leverkusen is dit hun eerste overwinning na vier wedstrijden in alle competities zonder overwinning. Na een 1-1 gelijkspel met koploper Bayern München verloor de ploeg van trainer Gerardo Sewan twee keer in de Europa League van Atalanta Bergamo en in de Duitse Bundesliga van 1. FC Keulen. Ondanks de nederlaag bleef Wolfsburg op de 12e plaats op de ranglijst.

“Vandaag hebben we laten zien dat we er niet alleen op een speelse manier zijn, maar dat we ook vechten”, zei Hradecky, die vooral blij was met het dubbeldoel. Het team explodeerde uiteindelijk hun ketchupfles. Ik ben gelukkiger omdat hij van alle mensen de wedstrijd beslist.” Kerem Demirbay voegde toe: “We wonnen terecht met 2-0. We willen de Champions League halen en dat is de enige manier.”

Mijnen kwamen echter binnen in VfL. Maximilian Arnold klaagde over “individuele fouten” en vele gemiste kansen. “We hadden veel kansen omdat we de bal gewoon moesten schieten. Dus stonden we met lege handen. Natuurlijk is iedereen teleurgesteld”, zei hij op de live-uitzending van DAZN.

Door verschillende persoonlijke problemen verving Seoane zijn ploeg op vier posities ten opzichte van het 0-1 gelijkspel tegen Bergamo. Hij begon als derde in de tabel met Odilon Kosono in de verdediging en Robert Andrich op het middenveld. Karim Belarbi en Sardar Azmoun, die hun eerste officiële wedstrijd maakten, begonnen de aanval.

READ  Hockey - Hamburg - Duitse hockeyteams ontvangen Nederland in Hamburg - sport

Lukasz Nemica, die genomineerd is voor interlands tegen Israël en Nederland, maakte dit jaar zijn debuut bij Wolfsburg in het VFL. De spits verving Maximilian Philip, die in het laatste 2-3 gelijkspel tegen SC Freiburg nog op het veld stond.

Voor de wedstrijd betreurde Seoane de nederlagen van zijn team tegen Bergamo (2:3, 0:1) en 1. FC Colin (0:1). Werkself zette de reeks tegen Wolfsburg in de vroege stadia voort. Na een uitstekende pass van Kerem Demirbay werd Amine Adli voor de ogen van VfL-doelman Pavao Pervan volledig bevrijd en schoot de bal een meter hoog boven het doel.

De gastheren probeerden het teamspel van Bayer te voorkomen door vroeg in te grijpen. VfL kreeg een vrije trap, Maximilian Arnold trof het doel met een tack force van ongeveer 30 meter. Bayer-doelman Lukas Hradecky redde in de 23e minuut het verschil en raakte de lat.

Met het momentum van kansen nam Wolfsburg toe en was het beslissende team voor lange wedstrijden. Nedersaksen zag er frisser en meer betrokken uit dan de kant van Leverkusen met twee weken Engels in hun botten. Zonder het meesterbrein op het middenveld, Florian Wirtz, ontbrak het de gasten aan goede ideeën om de gastheren in de verdediging te schieten.

Na tien minuten in de tweede helft voorkwam de paal dat de meer passieve Wolfsburg-ploeg op voorsprong kwam toen Jonas Wind een schot binnenhaalde. Leverkusen speelde rustiger, maar bleef steken in de verdediging van de gastheer, vooral omdat er vaak een gebrek aan accuratesse was bij het passeren van de bal. Alleen invaller Paulinho verbrak de betovering na een prima solo-optreden en zette daarna een brace om.