Van Dujenbod ontmoeting met idool Anderson in het WK: “De grootste wedstrijd uit zijn carrière” | direct

Dirk van Duijgenbod speelt vrijdag idool Gary Anderson in de kwartfinales van het WK in Londen. Zuid-Hollander ziet kansen op een overwinning en is niet van plan veel ontzag te tonen voor de tweevoudig wereldkampioen.

Anderson is altijd mijn held geweest. Ik ben in 2007 op vijftienjarige leeftijd echt begonnen met darten, toen stond hij in twee finales in Nederland: de International Darts League en de World Darts Cup. Hij was toen al een van de beste dartsspelers ter wereld. Maar. Het enige nadeel voor hem is dat hij niet uit Nederland komt ”, zegt Van Duijvenboud.

Anderson bevindt zich niet in de beste fase van zijn carrière. De vijftigjarige Schot liep de afgelopen jaren vaak blessures op en zakte daarmee naar de dertiende plaats op de wereldranglijst. Hij toonde wat touches uit zijn klasse in dit WK en won in de vierde ronde overtuigend met 4-0 van Devon Petersen.

“Ik heb veel foto’s van hem gezien. Van Gerwen is de beste speler ter wereld, en misschien wel de beste ooit, maar Anderson’s stijl van gooien is zo mooi. Als hij in vorm is, is het geweldig om te zien. Maar daar denk ik niet aan die dag. Toen ik overwon … Over hem bij de World Grand Prix vond ik dat ik dat niet moest doen omdat hij te groot is. “

Dirk van Duijvenbod juicht tijdens de wedstrijd tegen Glenn Durant.


Dirk van Duijvenbod juicht tijdens de wedstrijd tegen Glenn Durant.

Dirk van Duijvenbod juicht tijdens de wedstrijd tegen Glenn Durant.

Foto: ANP

Ik denk nog steeds dat ik geen wereldkampioen kan worden

Van Duijvenbode werkt aan een zeer krachtig WK. De nummer 43 van de wereld stopte in de tweede ronde eigenlijk tegen wereldkampioen enkelspel Rob Crosse en deed dat in de vierde ronde tegen de Engelse Premier League-winnaar Glenn Durant. Dus na dit toernooi klom hij naar een plek in de top 32 op de wereldranglijst.

READ  Italië, Duitsland en Nederland

“Maar ik denk nog steeds niet dat ik wereldkampioen kan worden. Dit komt omdat ik Van Jeroen in de halve finale kan ontmoeten en ik denk dat hij erg goed is. Als hij niet zijn beste partij laat zien, dan weet ik dat ik het van hem kan. Hij wint, maar zijn B-spel is beter dan Mijn spel was niet geweldig. Ik kan anderen verslaan, maar hij is erg goed. “

In ieder geval beleeft de Dogenbod een enorm jaar. Hij kreeg in januari zijn tourkaart terug van de PDC en bereikte in oktober de finale van de World Grand Prix, waarbij hij verloor van Jeroen Price. Door zijn goede prestatie op het WK klom hij na het toernooi naar een plek in de top 32 van de wereldranglijst.

“Kwalificatie voor de halve finales van het WK is zelfs beter dan de laatste plaats in de World Grand Prix, dus er komt meer druk op de wedstrijd tegen Anderson. Het wordt ongetwijfeld de grootste van mijn carrière. Ik heb veel vertrouwen gekregen tegen mensen als Kroos en Durant, dus dat ben ik ook.” Klaar “.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *