Twee vijfpunters in de overwinning van de Duitse Federatie op Nederland

1. Startpagina
  2. Sport
  3. voetbal

Hij drukt

Duitsland versloeg Nederland met 2-1 in de tweede duurtest van het EK van dit jaar. tz Notes was een grote hit in Frankfurt.

Frankfurt – Het team van de Duitse voetbalbond blijft meeliften op de golf van euforie na het verslaan van Frankrijk, de nummer twee op de wereld, en ook het verslaan van Nederland in de klassieke interland. Zelfs de vroege achterstand deed de ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann niet wankelen. Een briljant doelpunt van Maximilian Mittelstadt en een bizar doelpunt van Niklas Volkrug zorgden uiteindelijk voor een verdiende 2-1 overwinning.

Wie zijn de Duitse sterren die tegen Nederland indruk wisten te maken? de tz– Individuele kritiek.

Marc-André ter Stegen

Opnieuw was het een wankele prestatie in het DFB-uniform: toen het doelpunt viel, viel de doelman langzaam op de grond. In de 19e minuut miste hij een schot van Malin en wist hij niet zeker of hij in de tweede helft uitgeschakeld zou zijn. Soevereiniteit ziet er anders uit. Graad 4

Jozua Kimmich

Opnieuw een goede prestatie als rechtsback. Kimmich werkte gedisciplineerd achteruit en kwam regelmatig in de aanval. Notitie 3

Antonio Rüdiger

Niet alleen liep de centrale verdediger voorop tegen de Nederlanders wat betreft tackles, maar hij maakte ook al vroeg in de wedstrijd indruk met een aantal goede passes. Straal Uw Excellentie uit, Commandant der Strijdkrachten. Klasse 2

Jonathan raakte verdwaald

Toen hij al vroeg een doelpunt tegen kreeg, zag hij er niet goed uit in zijn duel met assistgever Depay. Daarna vond Tah beter zijn weg in de wedstrijd, anticipeerde goed op kopballen en reddingen en maakte reddingen op de juiste momenten. Notitie 3

READ  De nieuwe Abarth 500e elektrificeert Europa

Maximiliaan Mittelstadt

Licht en schaduw lagen in de beginfase dicht bij elkaar voor de speler uit Stuttgart. Mittelstädt was verantwoordelijk voor de vroege 0-1-score met een onnauwkeurige pass op Tah, en de linksback toonde zijn moed door de gelijkmaker af te ronden. Naarmate de wedstrijd vorderde, vond hij zijn weg in het spel beter en was een van de spelers die de meeste aandacht trok. Notitie 3

Beter kon het niet: Mittelstadt, die mede verantwoordelijk was voor de 0-1-stand, maakte zondag al vroeg gelijk met een treffer. © EPA

Robert Andrich

Het is duidelijk dat zijn kracht goed is voor het team. In Frankfurt maakte de zesman niet alleen indruk met zijn tackles, maar ook met zijn voetbalvaardigheden. Notitie 3

Pascal Gross

(vanaf minuut 58) Hij vervulde deze rol naast Kroos met niet minder vertrouwen dan Andrich. Notitie 3

Tony Kruis

Kroos zorgde als onbetwiste leider op het middenveld dinsdag ook voor stabiliteit en structuur. In de eerste helft had hij 72 tackles en had hij een indrukwekkend passeerpercentage van 99 procent. Klasse 2

Florian Wirtz

Het was geen gemakkelijke avond voor de speler van Leverkusen tegen de sterke verdedigende spelers. Wirtz ging alle uitdagingen aan en werkte zich op, maar kon niet voortbouwen op zijn indrukwekkende prestatie in Lyon. Notitie 3

Jamal Musiala

Hij zorgde voor de gelijkmaker met een slimme pass op de verdedigingshelft en bracht Gundogan korte tijd later met een magische pass in een veelbelovende eindpositie. Musiala had moeite met ruimte en schoeisel en gleed regelmatig uit bij het starten. Notitie 3

Ilkay Gündogan

Net als tegen Frankrijk daalden de prestaties van de aanvoerder ten opzichte van Nederland. In sommige situaties schakelde Gündogan te laat en waren zijn passes soms gehaast en daardoor zeer onnauwkeurig. Hij miste in de eerste helft een grote kans op de 2-1. Niveau 5

READ  Davis Cup: Sinner & Co. met geluk - Tennis

Chris Fuhrich

(Vanaf minuut 58) Ga op de grond liggen en adem de frisse lucht in. Notitie 3

Kai Havertz

Met zijn onopvallende optreden was Havertz vrijwel afwezig in de Duitse wedstrijd. Als hij zijn gebruikelijke plek wilde verdedigen, zouden er meer moeten komen. Niveau 5