Twee HCE-spelers in actie tijdens de interlandbreak – Dresden

Overwinning voor Nederland en Ivar Stavast in de Golden League

In de Noorse Golden League eindigde HCE-verdediger Ivar Stavast als vierde en laatste met Nederland, maar kwam op gelijke hoogte met de als tweede geplaatste Spanjaarden. In de eerste wedstrijd tegen Spanje moesten de Nederlanders ondanks een gelijkspel in de eerste helft (19:19) een nederlaag toegeven met een score van 28:39. In de tweede wedstrijd tegen gastteam Noorwegen stonden ze bij rust met 19:23 achter.

In de tweede helft wist Noorwegen de voorsprong uit te breiden naar 26:20. Oranje voerde daarna de druk op en Ivar Stavast bracht Oranje samen met Alec Smit en Rutger ten Velde weer in de wedstrijd. In de slotfase draaiden ze de wedstrijd volledig om en wisten ze na 60 minuten een overwinning te behalen met een score van 37:32. Ivar Stavast droeg in totaal vier doelpunten bij in de overwinning op Noorwegen.

In de laatste wedstrijd tegen koploper Denemarken kwam Oranje al vroeg in de wedstrijd op achterstand, die vanuit Nederlands perspectief voor het eerst om 8.13 uur met vijf doelpunten achter stond. Tegen het einde van de eerste helft was de achterstand opgelopen tot 13:20, en in de tweede helft lieten de Denen geen twijfel bestaan ​​over hun duidelijke overwinning en speelden ze de wedstrijd uiteindelijk opnieuw met een score van 40:23. Ivar Stavast scoorde twee doelpunten in de wedstrijd tegen Denemarken.

Een overwinning en een verlies voor Duruk Behlivan en Turkije

Als onderdeel van de WK-kwalificatiewedstrijden voor het toernooi van 2025 speelde Turkije twee kwalificatiewedstrijden tegen Italië. Turkije won duidelijk het eerste duel in het Turkse Serdivan. Met 37:28 wisten ze Italië te verslaan en een duidelijke overwinning op eigen bodem te vieren. HCE’s verdedigingsspeler, Doruk Phelivan, speelde een sleutelrol in de duidelijke overwinning, scoorde in totaal tien doelpunten en was daarmee een van de topscorers.

READ  Een vermist vliegtuig nabij Indonesië stortte in stukken na een botsing met water | direct

De tweede wedstrijd werd drie dagen later gespeeld in Chieti, Italië. De Turken wisten in de eerste helft stand te houden tot de 21e minuut en bleven met een voorsprong van twee doelpunten binnen redelijke afstand. Tegen het einde van de eerste helft was Italië echter vijf doelpunten foutloos – met een score van 11:16 vanuit het oogpunt van Turkije gingen ze naar de kleedkamer. Na de pauze trok Italië zich stap voor stap terug. Turkije raakte flink achterop, vooral aanvallend, en moest uiteindelijk de nederlaag toegeven met een score van 27:37. Duruk Behlivan was met zeven doelpunten de beste Turkse spits.