Spanje presteert beter dan Nederland en staat in de halve finale

De Spanjaarden vieren hun overwinning in de kwartfinale op Nederland.Foto: Hoeksteen

In de kwartfinales van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland klopt Spanje na verlenging van Nederland.

08/11/2023, 06:2508/11/2023, 16:29

De Spanjaarden moesten zich in de verlenging in Wellington door de verlenging heen kronkelen toen Stephanie van der Graagt ​​in de verlenging gelijk maakte. Daarvoor kwamen de Iberiërs, die met name de eerste helft domineerden en tweemaal de paal raakten, in de 81e minuut op voorsprong.De bal stuiterde in de handen van wijlen Nederlandse topscorer Mariona Caldente die de strafschop over de binnenkant van de post.

Invaller Selma Baralelo scoorde uiteindelijk in de 111e minuut het winnende doelpunt voor Spanje.De 19-jarige van FC Barcelona voltooide een tegenaanval met een krachtig schot met links.

Spanje, dat Zwitserland in de achtste finales uitschakelde, staat in de eerste halve finale van het WK. Daar ontmoet het team van Jorge Vilda Japan of Zweden. De twee teams treffen elkaar in de tweede kwartfinale vanaf 9.30 uur.

Spanje 2-1 Nederland (1-1, 0-0)
Wellington – 32.021 toeschouwers. – SR Frappart (FRA).
Portalen: 81 Caldente (strafschop) 1-0. 91. Van der Graagt ​​1-1. 111. Parallelle 2: 1.
opmerkingen: 17. Dubbelschot tegen Post Redondo (Spanje). (Aboe/Sada)