Spanje-Nederland 1:5: Zeehondengekte!  De Nederlandse reus neemt wraak op Spanje – WK 2014

Spanje-Nederland 1:5: Zeehondengekte! De Nederlandse reus neemt wraak op Spanje – WK 2014

Een mooi begin voor onze buren uit Nederland: de ploeg van voormalig Bayern-coach Van Gaal versloeg wereldkampioen Spanje met 5-1!

ZDF-expert Oli Kahn: “Geweldig spel!”

Crazy Double Pack – Robben neemt wraak op Spanje!

Bayern-ster Arjen Robben scoorde twee prachtige individuele doelpunten. Wraak voor de bittere nederlaag in de WK-finale van 2010. Tolander is nu de nieuwe WK-favoriet!

Een spannende derbywedstrijd in een regenachtig stadion in Salvador, want Duitsland neemt het maandag op tegen Portugal. Maar ook bij de derde WK-wedstrijd is het onderwerp: Hoe slecht is deze scheidsrechter?!?

Minuut 27: Diego Costa wijkt vanaf de linkerkant binnen het strafschopgebied om De Vrij heen. De Nederlander glijdt de ruimte in. Maar Costa zoekt contact, stampt op het been van De Vrij en hij valt. Scheidsrechter Rizzoli (Italië) valt op haar af en kent een strafschop toe.

De echte ster, Xabi Alonso, bekeert zich vanaf de linkerflank – een controversiële 1-0-score voor de wereldkampioen!

Nog meer boegeroep tegen Costa in het Bahia Stadion. De Braziliaan (die in de zomer van Atletico Madrid naar Chelsea verhuisde) besloot in 2013, na twee korte optredens voor Brazilië, om voor zijn tweede land, Spanje, te spelen op het WK.

Holland-Kneser had het voor rust Robin van Persie Hij maakte gelijk met een kopbal op Casillas (44).

Na een solopass rond Pique en Ramos maakte Robben er 2-1 (53). Diego Costa is opnieuw onsportief na het slikken (55): Voor een hoekschop klopt zijn tegenstander Martins Indi met een kopbal tegen de grond, lelijk! Scheidsrechter Rizzoli toonde niet eens de gele kaart. Nadat hij was gewisseld, werd er buiten het stadion gewelddadig uitgejouwd door Costa's landgenoten (63).

READ  Niederländische Touristin zeigt Hitlergruß in Auschwitz

Direct na de aanvankelijke beslissing: De Vrij maakte er van dichtbij 3-1 van (64). Bitter voor Spanje: Casillas schrok vooraf van Van Persie en het doelpunt had niet gegeven mogen worden. Na de fout van Casillas scoorde Van Persie 4-1 (72). En Robben sloot het feest af met een dribbel over het halve veld en een hamer onder de lat – in feite 5:1!

Wereldkampioen gewonnen! Heel Spanje probeert zichzelf te troosten: toen ze in 2010 de titel wonnen, begon Spanje het toernooi met een 0-1 nederlaag tegen Zwitserland…

Hoogtepunten van het spel:

► Minuut 8: Robben komt in het pad van Sneijder. De middenveldmanager staat vrij voor Casillas, maar faalt vanwege het lichaam van de keeperslegende.

► Minuut 27: Goed voor Spanje! Het lijkt erop dat Diego Costa de bal binnen het strafschopgebied naar De Vrij heeft doorgegeven. Controversiële scène. Maar scheidsrechter Rizzoli uit Italië maakt dit punt wel duidelijk. Alonso gaat vooruit en draait veilig linksaf.

► Minuut 43: Een geweldige opstelling van de Spanjaarden. Iniesta speelt via David Silva. Hij probeert Cillessen in het Nederlandse doel te passeren, maar de doelman vangt de bal in zijn handen.

► Minuut 44: Goed voor Nederland! Blind met de bal te lang vanaf bijna de middenlijn. Van Persie duikt op slechts 14 meter van het doel naar de bal en schiet deze over de hulpeloze Casillas heen om de stand op 1-1 te brengen.

Minuut 53: Goed voor Nederland! Opnieuw een blinde voorzet. Dit keer is het Robben die de bal nauwkeurig dropt, een hook creëert en de bal in het strafschopgebied van de Spanjaarden legt.

READ  New Yorkse rechter verwerpt rechtszaak tegen Kevin Spacey

► Minuut 60: Nadat Robben één-op-één is gegaan, bereikt de bal Van Persie, die vanuit een krappe hoek schiet. Alleen de lat voorkwam dat Oranje het derde doelpunt scoorde.

► Minuut 64: Goed voor Nederland! Na de voorzetvrije trap springt Van Persie op Casillas. De Spaanse doelman is uitgeschakeld, De Vrij profiteert van de verwarring en kopt de bal binnen. Rizzoli classificeert de toetreding van Van Persie als een juridische en verkeerde beslissing! Casillas ziet zelfs geel voor zijn protest.

► Minuut 67: David Silva scoort met een schot, maar de scheidsrechter beoordeelt dit als buitenspel. Geen doelpunt!

► Minuut 72: Goed voor Nederland! En nu maakt Casillas ook een fout. Na de terugspeelbal van Ramos springt de bal van de voeten van de Spaanse doelman. Van Persie is erbij, hij omcirkelt Casillas en neemt de beslissing.

80 min: Goed voor Nederland! Zeehonden, zeehonden, zeehonden! De Bayern-ster slaagde erin de hele Spaanse verdediging te omzeilen, iedereen te verslaan en een doelpunt te scoren om de stand op 5-1 te brengen.