Spanje is het eerste team dat de halve finales bereikt

Groot gejuich van de Spaanse vrouwen Foto: AFP/Grant Down

Spanje in de halve finales van het WK. En tegen het Nederlands elftal, dat wordt gecoacht door voormalig Bundesliga-coach Anders Juncker, heeft de ploeg geluksstrafschoppen en extra tijd nodig.

Spaanse voetballers bereikten voor het eerst de halve finales van het WK nadat ze Nederland na verlenging met 2-1 (1-1, 0-0) hadden verslagen. Selma Baralelo scoorde in de tweede verlengingshelft in Wellington het beslissende doelpunt met een trefzeker schot in de verre hoek (111e minuut).

De Spaanse Maria Caldente had Nieuw-Zeeland eerder al in de 81e minuut vanaf de strafschopstip op voorsprong gezet. Aanvoerder Stephanie van de Graagt, die de strafschop toekende tegen Nederland, maakte er tien minuten later 1-1 van. De deelnemers aan de halve finale zijn de Japanse favorieten of de Zweden.

Controversiële VAR-scène in Wellington

Spanje was het grootste deel van de wedstrijd het dominante team, maar had in sommige scènes veel geluk, zoals het terugbetalen van een strafschop toen de stand in de tweede helft 0-0 was. Na een mededeling van het VAR-team onder leiding van Tatiana Guzman (Nicaragua) en de Duitser Marco Fritz keek scheidsrechter Stephanie Frappart naar het tafereel op het scherm en blies verrast de strafschop in de 62e minuut. Irene Paredes kwam daarna in botsing met Lineth Beerenstein. een steekbal.

In de 17e minuut bezorgde een dubbele kans Spanje de eerste echt goede kans om op voorsprong te komen. De kopbal van Alba Redondo raakte Daphne van Domselaar in de paal tegen Nederland, en ook een vervolgschot van dichtbij werd geblokt door de paal.

READ  Oostenrijk doet mee aan een songfestival met het powerlied "Amen" - Südtirol News

De veronderstelde voorsprong van Spanje in de 37e minuut via Esther Redondo werd afgekeurd door de Franse Farabart vanwege krappe buitenspelpositie. De volgende goede kans kwam vlak na rust, maar het was een strafschop laat in de tweede helft die de voorsprong mogelijk maakte.