Spanje en Zweden naar halve finales – Quotenmeter.de

Met de wedstrijden van gisteren “Spanje – Nederland” en “Japan – Zweden” werden de eerste kwalificatiewedstrijden voor de halve finales van het “FIFA Women’s World Cup 2023” bepaald.

Het kleine Spaanse wonder «FIFA Wereldkampioenschap Dames 2023» Eén seizoen duurt. In de nacht van 11 augustus, om 3.00 uur lokale Duitse tijd, ontmoette het team van Jorge Villeda het favoriete Nederlandse team van Andris Juncker. Er waren echter weinig tekenen van een voorkeursrol. De vice-wereldkampioenen van 2019 en de Europese kampioenen van 2017 werden vanaf het begin volledig onderdrukt door de brutale Spanjaarden. Spanje creëerde de eerste kansen via Ester O Rendondo (5e/6e/18e) en de Orangi konden in de beginfase niet op adem komen. Kort voor rust lag de bal in het Nederlandse doel, maar het doelpunt van Esther werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspelsituatie.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd na ongeveer een kwartier. Bernstein wordt het Spaanse strafschopgebied in gestuurd en gaat ten onder, er volgt een penalty voor Orangi en het spel staat letterlijk op zijn kop. De VAR kwam echter opnieuw tussenbeide en kende de strafschop toe. Maar de Nederlandse vrouwen zijn duidelijk wakker geworden. Dit opende ruimte voor Spanje en in de 78e minuut stopte Van der Gragt met zijn arm een ​​voorzet van Salma. Ondanks de ‘duidelijke handbal’ moest het tafereel op het VAR-scherm worden bekeken, dit keer hadden ze pech op video en kregen ze een penalty toegekend. Marioni maakte er 1-0 van voor Spanje. Over het geheel genomen zeker de moeite waard, maar de game leek op de laatste momenten richting Nederland te kantelen. Na een achterstand is er voor Oranje nog maar één richting over; De ploeg van Jonker probeerde alles met woeste aanvallen. Van der Gragt zou haar fout nog voor de strafschop in de reguliere speeltijd goed kunnen maken. De verdediger schoof in de 91e minuut op naar de top en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de stijl van de spits in de linkerhoek. Kort voor het einde van de wedstrijd was de wedstrijd gelijk en gebeurde er verder niets gedurende de resterende 12 minuten extra tijd, waardoor de wedstrijd naar verlenging ging.

READ  Paus Franciscus: The Easter Call: minder wapens, meer vaccinaties - entertainment

Er was een vrij open beeld met kansen aan beide kanten. Hardwerkende en toegewijde Spaanse vrouwen hebben de laatste tijd meer geluk gehad. Oranje kreeg in de 107e en 111e minuut goede kansen, maar verloor daarna de bal, waar Spanje van profiteerde. Salma Baraluelo houdt het vel vast en laat zich krachtig gelden tegen Nouwen aan de linkerkant van het strafschopgebied. Haar schot belandde perfect op de binnenkant van de paal, wat resulteerde in het eerste optreden van Spanje in de halve finale van het WK. De wedstrijd werd die avond niet uitgezonden.

De daaropvolgende wedstrijd om 9.30 uur haalde echter het eerste programma. «Japan – Zweden» Het deed op geen enkele manier onder voor de hete film uit de vorige game. In tegenstelling tot “Spanje – Nederland” begon de wedstrijd echter vanaf het begin als een open duel. Kansen van beide kanten zorgden voor goed vermaak, waarbij Blackstenius in de 25e minuut de eerste grote kans kreeg, waarna Amanda Ellstedt Zweden kort daarna op voorsprong zette (32e). Na een vrije trap konden de Japanners de bal niet wegwerken en het daaropvolgende schot van Eriksson werd aanvankelijk geblokkeerd, maar de rebound viel op Illestet, die de bal van dichtbij naar binnen schoot. Japan moest de achterstand duidelijk wegwerken en alleen Zweden speelde tot aan de rust. In de tweede helft speelde de VAR ook een grote rol in de kwartfinale. Na een korte scanfase viel de bal na een hoekschop voor Zweden op Nagano. De VAR moest ruim drie minuten controleren voordat hij de strafschopbeslissing nam.

READ  Salma Hayek shines in photos as she celebrates 17 million followers on Instagram

Philippa Angeldahl hoefde het niet te vragen en maakte er vanuit het perspectief van de Zweden 2-0 van. Met de geruststellende voorsprong viel de ploeg van Peter Gerhardsson iets terug, waardoor de Japanse vrouwen meer van de wedstrijd in handen kregen. Deze bijdragen leverden weinig kansen op, zoals Fujino, die vanuit een kleine hoek miste (64), of Hasegawa, die ook het Zweedse doelpunt met een kleine marge miste (68). In de 73e minuut werd er opnieuw VAR ingezet, maar het betrof geen strafschop. De scène was vrij duidelijk, toen Madeleine Jannoji Reko Ueka neerhaalde in het strafschopgebied. De agressor stapte op en verspilde in de 76e minuut.

Nu kwam het volgende VAR-systeem ter sprake omdat gecontroleerd moest worden of de speler in het geel te vroeg het strafschopgebied was betreden, maar na een korte controle ging hij verder. Japan was nog steeds alert en bereid deze kloof te dichten, maar de tijd begon nu te dringen. Naarmate de wedstrijd vorderde scoorde Honoka Hayashi het volgende doelpunt in de 87e minuut, wat duidelijk te laat kwam. Dankzij een goede eerste helft verdiende Zweden het om door te gaan naar de halve finales «FIFA Wereldkampioenschap Dames 2023» A. De wedstrijd in de vroege ochtend werd door 1,29 miljoen kijkers bekeken, met een overtuigend marktaandeel van 26,9 procent. Onder het jongere publiek keken 0,21 miljoen mensen tv, een mogelijke 24,3 procent.

© AGF Videoonderzoek in samenwerking met GfK; videoSCOPE 1.3, marktstandaard: TV. Kijkers van 3+ en 14-49 jaar (voorlopige gegevens), DDR/D+EU tv-panels hebben in totaal miljoenen en % marktaandeel.