Paralympische Spelen 2021 – De eerste medailles werden verdeeld onder de deelnemers –

Het Duitse nationale team miste nipt het podium bij de eerste drie beslissingen van de renners op de Paralympische Spelen van 2021.

Zijn 12e gouden medaille in de tweede divisie ging naar de Brit Sir Lee Pearson in de Breezer-wedstrijd met 76,265 procent. Hij begon in 2004 met het verzamelen van medailles in Athene, en het ziet er niet naar uit dat hij het vanaf nu zal laten passeren. Zilver ging naar de Oostenrijkse Pepo Puch met Sailor’s Blue, gevolgd door een andere Britse vrouw, Europees kampioen Georgia Wilson, in Sakura (72.765).

Paralympische nieuwkomer Heidemarie Dressing en haar merrie La Bloom zijn zojuist in elkaar geslagen. Met een score van 72,295 procent was het de vierde plaats voor de MS-patiënt, die hoopte meer punten te scoren, maar nog een kans kreeg om aan te vallen in onder meer de kür. Zoals ze FN vertelde: “De afstand tot het brons was slechts een oogwenk. De droom van de medaille was er al, zelfs als ik het niet hardop zei om mezelf niet onder druk te zetten. Ik geef nooit op, anders zou ik ook niet rijden.”

vierde leerjaar

De duidelijke winnaar in de vierde klasse waren de favorieten van Nederland, Europees en wereldkampioen St. Voits over Demantor. Ze pakten 76.585 procent en lieten daarmee de zilveren medaillewinnaar van de Wereldbeker uit Brazilië achter, Rodolfo Riscala op Don Henrico (74.659). Trouwens, Riscella woont in Hagen, maar ze werkt bij het modehuis Dior in Parijs. De Belg Manon Claes won de bronzen medaille op Saint Dior met 72,853 procent.

READ  Deze sterren missen het WK vrouwenvoetbal door blessures

De Duitse amazone zat aanvankelijk ook in het vierde leerjaar: Saskia Deutz in Soyala. Ze was de eerste vrouwelijke deelnemer die naar de ring ging en stond weer buiten met 70,975 procent. Dit was haar zesde plaats en tegelijkertijd kwalificeerde ze zich voor haar eerste kampioenschap vrij zwemmen.

vijfde klas

Ook in klasse vijf, waar de renners met de laagste handicap aan de start staan, mag het niet bij de medaille zijn. Regen Mispelkamp en haar Chestnut Delight Highlander belandden op de vierde plaats met een score van 73,191 procent.

Hetzelfde trio dat de toon zette in Rio stond op het podium. De Belgische Michelle Georges, dochter van Bonifatius Best of 8, reed naar de overwinning met 76.524 procent. Sophie Wells uit Groot-Brittannië en Donna Cara M pakten zilver met 74.405 procent. Frank Hosmar en Alvavel pakten brons met 73.405 procent in Nederland.

Morgen vallen de beslissingen in het eerste en derde leerjaar. Voor Duitsland was het de beurt aan Stephen Zeebig en zijn zekere merrie voelde zich prima om 14.10 uur, onze tijd op de derde rij.