Oranje kansloos: Handballers bestormen kwartfinales WK

De reeks overwinningen werd verlengd en de knock-outfase werd bereikt: Duitse handbalspelers braken door in de kwartfinales van het WK. Het team van bondscoach Alfred Gislason versloeg dankzij wederom een ​​puike prestatie Nederland met 33:26 (15:12) en verzekerde zich van een plaats in de kwartfinales met de vijfde zege in vijf partijen.

De man van de avond was wederom Andreas Wolf. Met een aantal geweldige reddingen, drie reddingen van zeven en een vangstpercentage van bijna 50 procent, heeft de doelman het Duitse nationale team op weg naar de overwinning in Division One gezet. Voor ongeveer 5.000 toeschouwers in Katowice schoof spelmaker Jurie Knorr op tot de beste bowler van DHB die opnieuw als team wist te overtuigen met negen doelpunten.

Een mooi neveneffect van het bereiken van de kwartfinales: het garandeert ook de deelname van Duitsland aan een kwalificatietoernooi voor de Olympische Zomerspelen 2024 in Parijs.

In de strijd om de halve finales neemt Duitsland het woensdag in Gdansk op tegen Olympisch kampioen Frankrijk of Europees nummer twee Spanje. Vooruit, de hoofdwedstrijd in de finaleronde tegen Noorwegen, ook nog steeds ongeslagen, draait nog steeds om het winnen van de groep op maandag (20.30 uur/ARD).

“Nederland is een handballand dat steeds beter wordt”, waarschuwde Gislason kort voor de wedstrijd op ZDF, maar verduidelijkte vervolgens: “Ons doel is om Nederland te verslaan.” Dit respect, maar vooral grote verwachting, was vanaf het begin merkbaar in zijn team.

In tegenstelling tot eerdere WK-wedstrijden ontbrak het in de beginfase nog aan aanvallend vermogen. Maar de DHB-jongens maakten aanvankelijke technische fouten en missers goed met een zelfopofferend gevecht in de verdediging.

READ  Nederland: WK-kwalificatiewedstrijden live op tv en vandaag uitgezonden

De jonge Julien Koster zette een ijzersterk optreden neer tegen de pittige Nederlander naast Johannes Gola in het middenblok. En omdat Wolff ook een prima dag in doel had, kwamen Oranje-shortstops als Danny Baggins (1.82m), Kai Smits uit Magdeburg (1.85m) en sterspelmaker Luke Staines (1.72m) van Paris Saint-Germain er amper doorheen.

Toen Wolf om 4: 4 echt voor het eerst opdook en een worp van zeven meter onschadelijk maakte, werd alle spanning losgelaten met een voorafgaande kreet van de doelman. Een oerkreet leek de Duitse aanval op gang te brengen. Want daardoor dicteerde het Duitse team steeds meer minuut na minuut het tempo en tempo van de wedstrijd.

Of het nu door de tientallen meters kwam of door zijn gedachten over het beheersen van de wedstrijd: het was Knorr die aanvallend altijd de leiding nam. Het was Zeker degene die na twaalf minuten de eerste Duitse voorsprong (5:4) scoorde en die kort voor het einde van de eerste helft ook uitbouwde naar 13:10.

Na van partij te hebben gewisseld, maakte Duitsland een droomstart op het veld van Katowice en verloor de score tot 20:12 (39e plaats) met een ronde van 5: 0. Terwijl veel Duitse fans al overwinningsliederen zongen, zongen enkele vaste klanten zoals Knorr en vleugelspelers Lukas Mertens en Patrick Grotzky hielden hun adem in.De eerste. Het spel is voorbij.