Oostenrijkse vrouwen verliezen hun eerste testwedstrijd tegen Nederland!  – Hockey-News.info – Al het nieuws over nationaal en internationaal ijshockey

Oostenrijkse vrouwen verliezen hun eerste testwedstrijd tegen Nederland! – Hockey-News.info – Al het nieuws over nationaal en internationaal ijshockey

Het Oostenrijkse nationale ijshockeyteam begint het aftellen naar het WK op eigen bodem in Klagenfurt met de eerste van twee testwedstrijden tegen Nederland. Vrijdag in Zell am See leed ÖEHV een 1:3 nederlaag tegen Oranje, dat in april ook te gast is van Karinthië op het WK. Zaterdagmiddag vindt de tweede wedstrijd plaats voor het team van Alexander's Proms. De tweede wedstrijd op zaterdag is vanaf 14.00 uur live te volgen op LIVE.eishockey.at.

Voor de vrouwen begon het duel met Nederland sterk. In de eerste minuut van de wedstrijd bezorgde Tamina Schaal de Oostenrijkers een vroege voorsprong, die ze in de eerste helft wisten uit te buiten.

Halverwege het tweede derde deel viel eindelijk de gelijkmaker voor de bezoekers, die ook de rivalen van Oostenrijk zullen zijn in het WK Divisie I-A-toernooi dat in april in Klagenfurt wordt gehouden. In de 47e minuut stond Nederland met 2-1 voor. Hoofdcoach Alexander Proms nam uiteindelijk een risico en haalde doelman Selma Luzhin naar buiten. In plaats van de gelijkmaker kregen ze in de 60e minuut 1:3 tegen een leeg doelpunt.

Tamina Schaal, Beste Speelster: “We hadden gezegd dat we sterk aan de wedstrijd zouden beginnen en we wilden vanaf het begin het tempo hoog houden en als eerste de bal raken. Helaas lukte dat niet in 60 minuten. Of Natuurlijk zijn we nu een beetje teleurgesteld, maar nu gaan we er de rest van de dag een nachtje over slapen.” vanavond en morgen winnen we.

READ  Nederland: Onderzoek wijst op prijsgelijkheid tussen traditioneel vlees en plantaardig vlees

Hoofdcoach Alexander Promes: “Het valt een beetje tegen. We begonnen goed aan de wedstrijd en gingen met veel energie de wedstrijd in. Vervolgens maakten we het Nederland iets te makkelijk en kwamen we moeilijk terug. Het was lastig om spelen tegen Nederland, met hun sterke en behoorlijk destructieve fysieke stijl.” “Het is belangrijk dat we onze focus vinden en ons spel spelen ter voorbereiding op het WK op eigen bodem.”

Testwedstrijden
Oostenrijk versus Nederland 1:3 (1:0.0:1.0:2)
Vrijdag 9 februari 2024, 19.30 uur, Zell am See
Oostenrijk: Tamina Schaal (1e)
Nederlandse doelpuntenmakers: Becky van Ness (29), Jett Melders (47), Bobby Strobel (60).