Nederland versloeg de machtige Schotten – en Hongarije won

drNederland kan in de Bundesliga op zijn spelers vertrouwen en Schotland en Hongarije zijn in een goed gevecht verwikkeld: de nabije toekomst van Duitsland maakte vrijdagavond een goede indruk. Oranje won de proef tegen de zeer agressieve Schotten in Amsterdam met 4-0 (1-0). Hongarije versloeg net als Schotland, Duitslands rivaal in de groep op het EK in de zomer, Turkije met 1-0 (0-0).

Nederland speelt komende dinsdag als proeftegenstander tegen DFB-Elf in Frankfurt en heeft thuis problemen ondervonden met het controleren van de wedstrijd. Met Bundesliga-professionals Jeremy Frimpong (Leverkusen) en.).

Leer meer over de aanvallers van de Duitse Liga

Maar vlak voor rust krulde Tijjani Reynders (40) een hoekschop binnen – het eerste schot van Elftal op doel. Na de pauze zorgde Georginio Wijnaldum voor het tweede doelpunt (72'), en invallers uit de Bundesliga Wout Weghorst (TSG Hoffenheim / 84') en Donyiel Malen (Borussia Dortmund / 86') scoorden laat.

De Schotten presenteerden zich ook in de tweede helft als onaangename tegenstanders, waren bij vlagen de betere ploeg en verdienden pas te scoren toen Lawrence Shankland de lat raakte (62'). Op 14 juni zijn zij de openingstegenstander van Duitsland op het EK.