Nederland trotseert pech met blessures: titelverdediger begint met gelijkspel bij Zweden

Titelverdediger Nederland in gelijkspel Europees Kampioenschap Het begon met vrouwen. Dankzij Wolfsburg-speler Gil Roard speelden de Europese kampioenen zaterdag in Sheffield met 1-1 (0-1) gelijk tegen Zweden. De middenvelder maakte in de 52e minuut de gelijkmaker en spaarde een punt voor Nederland in de openingswedstrijd van Groep C. Voor zo’n 21.300 toeschouwers in Sheffield gaf Jonah Anderson (36) de leiding aan de Scandinaviërs, die net als de Nederlanders als favorieten voor het toernooi worden beschouwd.

De Nederlandse vrouwen hadden door blessures in de eerste helft minder geluk: eerste helft doelman Sari van Veendal blesseerde de schouder na een mislukte reddingspoging na een vrije trap en moest gewisseld worden (22). Kort daarna verliet verdediger Aniek Nouwen vlak voor rust het veld mank en kon ook niet verder spelen (42′). Dankzij Roard vocht het team van hoofdcoach Mark Parsons ondanks de afwezigen terug.

In de eerste wedstrijd van Groep C eerder op de avond stonden de twee teams van Portugal en Zwitserland, die waren opgeschoven naar het EK, gelijk (2-2). Naarmate het aantal gescoorde doelpunten toeneemt, staan ​​beide teams na de eerste ronde bovenaan in de groep.

READ  Sportdag: De Bundesliga bedreigt het lot van Portugal en Nederland: Bochum-coach hoopt op grof geld