Nederland en Denemarken met belangrijke overwinningen

drHet Nederlands voetbalelftal vierde een belangrijke overwinning in de EK-kwalificatiewedstrijden. In Ierland won de ploeg van coach Ronald Koeman verdiend met 2-1 (1-1). Ook Denemarken wist zich te bevrijden, terwijl Polen zich zorgen moet maken over zijn ticket naar het EK 2024 in Duitsland.

De Denen versloegen Finland, voormalig leider in Groep H, met 1-0 (0-0) en staan ​​nu tweede in de kwalificatie. Aan de andere kant kreeg Polen de volgende grote tegenslag in Groep E te verwerken met een score van 0:2 (0:1) in Albanië.

Invaller Foot Figurst, de aanvaller van Hoffenheim, scoorde in Dublin in de 56e minuut het winnende doelpunt voor Urania. Cody Jacobo (19, strafschop) maakte de vroege voorsprong van Adam Idah gelijk (4, strafschop).

Nederland, dat afgelopen maart met 4-0 verloor van nummer twee Frankrijk, vierde ondanks een slechte prestatie in de eerste helft hun derde overwinning in hun vierde kwalificatiewedstrijd. Met negen punten staat de ploeg in punten gelijk aan Griekenland, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld, en staat tweede in Groep Twee achter Frankrijk (15 punten).

Pierre-Emile Hojbjerg scoorde in de 86e minuut het winnende doelpunt voor Denemarken, Leverkusen-doelman Lukas Hradecky gaf hem met een langeafstandsstaking geen kans.

Na zes van de tien wedstrijden staan ​​de halvefinalisten van Euro 2021 nipt voor op Finland en Kazachstan (beide twaalf) met dertien punten. De nieuwe koploper is Slovenië, dat San Marino met 4-0 (2-0) versloeg en één doelpunt meer maakte dan de Denen, met hetzelfde puntenaantal en hetzelfde doelsaldo.

En in Albanië kon voormalig wereldvoetballer Robert Lewandowski, die in de basis stond, Polen niet behoeden voor een derde nederlaag in de vijfde kwalificatiewedstrijd. Jasir Asani (37) en Mirlind Dako (62) scoorden voor de nieuwe koploper uit Albanië.

READ  Foto's GP Nederland 2021: kwalificatiefoto's

Polen staat pas vierde in Groep E met zes punten met nog drie wedstrijden te gaan, terwijl Tsjechië (acht punten), dat nog maar vier wedstrijden heeft gespeeld, op de tweede plaats staat, wat het tevens kwalificeert voor deelname aan het EK.