Nederlaag tegen België: Dameshockey mist de EK-finale

Het Duitse dameshockey is uitgeschakeld in de halve finales van het EK op eigen bodem in Mönchengladbach. DHB verloor met 0-1 van België.

25 augustus 2023 | 01:32 minuten

Het Duitse dameshockey miste de EK-finale op eigen bodem in Mönchengladbach. De ploeg van bondscoach Valentin Altenburg verloor donderdagavond met 0-1 (0-1) van België en treft nu zaterdag (12.15 uur) opnieuw groepsrivaal Engeland in de bronzen medaillewedstrijd.

De selectie van de Duitse Hockeybond (DHB) moet dus blijven wachten op de eerste Europese titel sinds 2013. Bovendien zou een gouden medaille een vroege kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs hebben betekend. Emily White (tweede) scoorde voor België en bezorgde Duitsland hun eerste doelpunt van het toernooi.

In de finale op zaterdag (14.45 uur) neemt de nummer vijf van de wereld het op tegen de titelverdediger uit Nederland, die in de eerste halve finale een 7-0 (0-0) overwinning van Engeland vierde.

De dag ervoor hadden de Duitse mannen, net als de vrouwen, als eerste team van de groep de halve finale bereikt. De ploeg van bondscoach Andre Henning speelt daar vrijdag (21.00 uur) tegen Engeland. ZDF zendt de wedstrijd vanaf 20.50 uur live uit.

Het Duitse dameshockey won ook de derde groepswedstrijd comfortabel. Er werd eenvoudig met 5-0 gewonnen van Ierland. Duitsland treft België in de halve finales.

23 augustus 2023 | 00:47 minuten

READ  RTL en ProSiebenSat.1: de fusie van Duitse particuliere omroepen is bijna onmogelijk